Milačić uigrava 17 igračica u borbi za plasman na EP

55 pregleda0 komentar(a)
Ksenija Ivanović, Foto: Cev.lu
28.04.2016. 10:18h

Selektor ženske odbojkaške seniorske reprezentacije, Vladimir Milačić, skratio je spisak odbojkašica u pripremama za nastup u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i debitantski nastup u Evropskoj ligi.

Naša reprezentacija igraće u prvoj rundi kvalifikacija za EP u grupi 2, sa selekcijama Litvanije, Norveške i Bosne i Hercegovine. Turnir će se odigrati u litvanskom Alitusu od 20. do 22. maja.

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa sa ovog turnira nastavlja kvalifikacije u drugoj rundi u septembru.

Odbojkašice Crne Gore će takođe i po prvi put nastupiti u Evropskoj ligi, gdje će igrati u grupi B, sa selekcijama Azerbejdžana, Francuske i Španije. Prvi turnir igraće se u Crnoj Gori početkom od 3. do 5. juna. dok će se drugi u Francuskoj početi sedam dana kasnije.

Milačić je na pripreme pozvao 17 odbojkašica:

Tehničari: Tamara Roganović (Tent, Srbija), Marija Bojović (Luka Bar), Evgenija Milivojović (Galeb)

Korektori: Nikoleta Perović (Targu Mures, Rumunija), Elza Hadžisalihović (Luka Bar)

Primači: Tatjana Bokan (Džakarta, Indonezija), Ksenija Ivanović (Telekom Baku sport, Azerbejdžan), Dragana Peruničić (Amijen, Francuska), Danijela Džaković (Jedinstvo, Srbija), Jelena Cvijović (Penicilina Iasi, Rumunija), Milana Rovčanin (Luka Bar)

Srednji blokeri: Marija Milović (Stela Kalais, Francuska), Marija Sandić (Amijen, Francuska), Ana Otašević (Developres Rešov. Poljska), Andrea Laković (USC Minster, Njemačka)

Libera: Melisa Cenović (Luka Bar), Marijana Mašanović (Galeb).