Iz park šume "13. jul" ukradene kućice za pse

"Nadam se da će se krivci identifikovati i da će kućice biti vraćene na mjesto sa kog su ukradene, a ujedno apelujem na sugrađane da ukoliko primijete ukradene kućice sa natpisom "Siguran Dom" obavijeste nas ili članove NVO "Ruka šapi", poručio je predsjednik SD Glavni grad Emil Đokić

122 pregleda6 komentar(a)
Siguran dom, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
23.04.2016. 18:16h

Mlade Socijaldemokrate Glavnog grada reagovale su nakon što su ukradene dvije kućice za pse postavljene na lokaciji park šume "13. jul", a u okviru akcije koju su nedavno sproveli pod nazivom "Siguran dom".

Naveli su da je akcija krenula sa realizacijom prije više od mjesec dana i da je tom prilikom devet kućica postavljeno na različitim lokacijama u Glavnom gradu, a uz konsultacije i logističku podršku NVO "Ruka šapi".

Prema riječima predsjednika Omladine SD-a Emila Đokića krađom kućica ugrožena je namjera da se nezaštićeni ulični psi zbrinu i sklone sa ulice, te se ovakvim činom, na primjeru pojedinaca, pokazao nizak nivo brige i savjesnog odnosa prema životinjama.

"Osim što osuđujemo ovakav čin, moramo naglasiti da su ovim postupkom počinilac ili počinioci pali na ispitu humanosti i saosjećajnosti prema nezbrinutim psima i direktno njima pričinili štetu. Nadam se da će se krivci identifikovati i da će kućice biti vraćene na mjesto sa kog su ukradene, a ujedno apelujem na sugrađane da ukoliko primijete ukradene kućice sa natpisom "Siguran Dom" obavijeste nas ili članove NVO "Ruka šapi", poručio je Đokić.