Dragićević prvi otvorio vatru na sajovce

Više od sedam sati policijski, specijalni pregovarač gotovo konstantno razgovarao je sa Dragićevićem, ali je ovaj odbijao da se preda

377 pregleda200 komentar(a)
Pljevlja, Goran Dragićević, Foto: Goran Malidžan
22.04.2016. 05:40h

Pljevljaka Gorana Dragićevića ubili su sinoć pripadnici policijske Specijalne antiterorističke jedinice nakon višesatne drame u tamošnjem naselju Guke.

Osumnjičeni za ubistvo bivše supruge Slobodanke Terzić i njenog muža Radoša Terzića zabarikadirao se na prvom spratu napuštene, stare kuće u blizini kasarne, odbijajući da se preda.

Iz policije je saopšteno da je Dragićević na njihove službenike oko 19.30 sati prvi otvorio vatru iz automata i pištolja, nakon čega su sajovci žestoko uzvratili.

Nakon dvadesetak minuta pucnjave i jakih detonacija, muk u pljevaljskom kraju - beživotno Dragićevićevo tijelo ostalo je u lokvi krvi u sobi u kojoj se skrivao.

Policija je Dragićevića juče ujutro locirala u napuštenoj kući, nedaleko od mjesta na kojem žive njegovi stričevi.

Nedugo zatim u Pljevlja je stigla elitna policijska jedinica, čiji su pripadnici sa puškama i snajperima opkolili kuću porodice Knežević u kojoj se skrivao Dragićević.

Stanarima okolnih kuća iz bezbjednosnih razloga policija je zabranila da izlaze iz svojih domova.

Više od sedam sati policijski, specijalni pregovarač gotovo konstantno razgovarao je sa Dragićevićem, ali je ovaj odbijao da se preda.

Nekoliko puta je tokom dana obećavao da će to uraditi, ali se predomišljao.

Govorio je da se plaši da će ga policija ubiti čim izađe iz kuće.

Prethodno je upozorio policiju da ne pokušavaju da uđu u kuću, govoreći im da je na ulazna vrata postavio eksplozivne naprave.

Kasnije se ispostavilo da je tu priču izmislio.

Pregovarač je Dragićeviću u više navrata obećavao da mu “neće faliti dlaka s glave”, ali ovaj nije slušao...

Sa policijom je komunicirao kroz polomljeni prozor, preko kojeg su mu policajci povremeno dostavljali vodu.

Dragićević nije želio da posluša ni savjet svog kuma i jednog od rođaka, kojem je policija dozvolila da popriča sa njim.

Jedan od policajaca rekao je “Vijestima” da je Dragićević sajovcima govorio da ne želi sebi da oduzme život, jer je vjernik i da će zato sačekati da ga policija ubije.

Prethodno je odbio da razgovara sa jednim od pljevaljskih sveštenika.

Negdje oko 19 sati pripadnici SAJ-a sa maskama i šlemovima počeli su da se grupiši oko obližnjih kuća, što je nagovještavalo da će ubrzo krenuti akcija.

Nedugo zatim čuli su se pucnji i jake eksplozije, od kojih je na jednoj od obližnjih kuća polomljeno nekoliko crijepova. Miris suzavca proširio se okolinom.

Nakon 15-ak minuta začuo se glas da je akcija završena i sajovci su se povukli sa položaja.

Time je okončana četrdestosmočasovna drama u Pljevljima.

“Prijatelj i rođak su bezuspješno pokušali da ubijede G. D. da se preda. Policijski službenici su potom u kuću ubacili hemijska sredstva - suzavac i šok bombe, u namjeri da onesposobe osumnjičenog i liše ga slobode, nakon čega je ponovo pucao u policiju iz automatske puške i pištolja. Pošto G. D., iako su u kuću ubačena hemijska sredstva, nije izlazio iz kuće, a u međuvremenu se u kući čuo prasak nalik na aktiviranje bombe, policijski službenici su izvršili upad u kuću u namjeri pronalaska lica i njegovog lišenja slobode. Prlikom upada u jednu od prostorija, G. D. je upotrijebio vatreno oružje - automatsku pušku i pištolj, u namjeri da liši života policijske službenike, nakon čega su policijski službenici, štiteći živote, bili prinuđeni da upotrijebe vatreno oružje u pravcu G. D., kojom prilikom je ovo lice lišeno života”, piše u saopštenju policije.

Dragićević je u utorak veče ispred gradskog stadiona sa dva hica iz atomata ubio Radoša Terzića, a desetak minuta nakon toga, u naselju Varoš Radoševu suprugu Slobodanku, sa kojom se Dragićević rastao prije više od deset godina.

Prema nezvaničnim podacima o rezultatima obdukcije, u Slobodanku je ispalio 22 hica.

Bračni par Radoš i Slobodanka Terzić biće sahranjeni danas, na groblju u selu Krće.

Njihova tijela nakon obdukcije u Podgorici, juče su dopremljena u Pljevlja.

Pucao na policajce, ukrao im vozilo i motorole, pa pobjegao

Nakon dvostrukog ubistva, policajci su u selu Crni Vrh - nedaleko od granice sa Srbijom, pronašli Dragićevićevo terensko vozilo i vjeruju da je na taj način pokušao da zavara trag.

Nakon dojave da je viđen u naselju Guke, preksinoć oko 12 sati policajci su ušli u jednu od štala iz koje je odmah zapucao Dragićević.

“U jednom momentu G. D. je, kada su mu se približili na izvjesnu razdaljinu, upotrijebio vatreno oružje u pravcu policijskih službenika, na što su policijski službenici odgovorili upotrebom vatrenog oružja. G. D. je međutim uspio da pobjegne i da nakratko otuđi službeno policijsko vozilo koje je bilo parkirano na izvjesnoj udaljenosti od mjesta dešavanja. Službeno vozilo je nedugo potom ostavio u naselju Moćevac i pobjegao”, piše u policijskom saopštenju.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je tada pobjegao ka naselju Golubinja, gdje je potražio prijatelja iz djetinjstva.

Isti sagovornik kazao je da je supruzi poznanika vratio policijske motorole koje je prilikom bjekstva ponio sa sobom i da je tada poručio da će se predati oko 10 sati sljedećeg dana.

To, ipak, nije uradio, već se ponovo vratio na mjesto gdje je prethodno razmijenio vatru sa policijom.