Malović: Kao dijete sam sebi obećao da će moji roditelji jednog dana biti ponosni na mene

Karatisti Onogošta je pripala nagrada za najboljeg sportistu grada pod Trebjesom

1057 pregleda3 komentar(a)
Najbolji sportisti Nikšića 2018.
27.12.2018. 11:39h

U organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i mlade, danas su u Nikšiću uručena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima u gradu pod Trebjesom u 2018. godini.

Titula najboljeg sportiste grada pripala je karatisti “Onogošta” Nikoli Maloviću, osvajaču srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu i zlatne na Evropskom prvenstvu malih zemalja.

"Ponosan sam i srećan zbog ove nagrade. Samom činjenicom da se ovo ne može kupiti nikakvim novcima, već samo zaslužiti velikim trudom i radom i upornošću. Kao dijete sam sebi obećao da će moji roditelji jednog dana biti ponosni na mene i zahvalio bih se njima na ogromnoj podršci koju mi pružaju. Veliku zahvalnost dugujem treneru Dragoljubu Fatiću, kao i Žarku Rakoviću i Karate klubu Omladinac. Biti najbolji sportista najljepšeg grada na planeti - osjećaj je neopisiv”, rekao je Malović za portal Onogošt.

Za najbolji sportski kolektiv izabran je Fudbalski kluba Sutjeska, a za najboljeg trenera, šef stručnog štaba “plavih”, Nikola Rakojević, dok je za najboljeg sportskog radnika izabran Mirko Perošević iz Odbojkaškog kluba Sutjeska.

Među nagrađenima su još i Petar Kasom (skijanje), Marija Bojić (odbojka), Marko Vučić (fudbal), Petar Perošević (futsal), Marko Gušić (džudo), Nada Ćorović (rukomet), Nikola Pavlićević (košarka), Slađana Perunović (atletika) i Predrag Nikač (šah).

Za doprinos afirmaciji sportske rekreacije nagrađen je Radojica Ćipranić, dok je za najuspješnijeg pedagoga fizičke kulture izabrana Nastasija Vuković iz OŠ Mileva Lajović-Lalatović, dok će posebno priznanje dobiti bokser Ratko Drašković. Novinar RTCG-a Janko Pešikan dobio je nagradu za najboljeg novinara.

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović čestitao je nagrađenim sportistima za uspjehe koje su ostvarili u godini na izmaku, prije svega FK Sutjeska koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore.

“Nadam se i sljedeće godine da će na kraju opet biti prvi, što govori to da je centar crnogorskog fudbala u Nikšiću”, rekao Grbović i osvrnuo se i na ostale koji su u godini za nama postigli značajne rezultate.

“Tu su i košarkaši Sutjeske koji igraju u ABA 2 ligi, džudisti Akademika koji pregršt medalja svake godine donose sa raznih takmičenja. Tu su karatisti i najbolji sportista Nikšića, Malović, koji svojim rezultatima zaista zadivljuje i nadam se, budući na njegovu mladost, da će doći i neke veće titule u narednim godinama”, dodao je Grbović i pohvalio paraolimpijku Marijanu Goranović, zatim atletičarku Slađanu Perunović i svima u 2019. poželio da postignu ovakve i što bolje rezultate.