U Kotoru za Evropu, velika gužva na dnu

Vodeći kod kuće u 26. kolu: Mladost protiv Lovćena (16.30 sati), Rudar čeka Grbalj (16), Budućnost sa Dečićem (20)

68 pregleda3 komentar(a)
Jovan Nikolić, Foto: Savo Prelević
16.04.2016. 07:51h

Prvoligaši nastavljaju borbu za bodove, danas su na programu sve utakmice 26. kola.

Na vrhu je manje-više sve poznato, Mladost ima osam bodova više od Rudara i ako protiv Lovćena nastavi impozantan skor na domaćem terenu (deset vezanih pobjeda), napraviće novi veliki korak ka prvoj tituli.

Pljevljaci, koji se još nadaju da mogu da ugroze prednost Mladosti, zajedno sa ekipama Budućnosti i Bokelja kontrolišu trku za plasman u Evropu.

Ovu „ravnotežu” može da poremeti Sutjeska, koja kasni za Kotoranima sedam bodova, ali u direktnom duelu sa Bokeljom ima priliku da smanji razliku.

Najinteresantnije je na dnu, gdje se čak pet timova, koje razdvaja samo bod, bori da izbjegne dvije pozicije koje vode u baraž.

Vodeći kod kuće

Mladost u drugoj polusezoni igra loše u gostima, ali su joj dobri rezultati na domaćem terenu dovoljni da održava razliku.

"Sa svakom novom pobjedom sve smo bliži tituli, ali nema opuštanja dok teoretski ne bude gotovo. Lovćen se bori za opstanak i očekuje nas sve osim lagan meč", kaže vezista Mladosti Mirko Raičević.

Nekoliko dobrih rezultata veoma brzo su popravili raspoloženje u ekipi Rudara, pa se i današnji duel sa Grbljem čeka sa dosta optimizma.

"Najvažnije je da mi osvojimo tri boda i učvrstimo drugu poziciju, a svaki eventualni kiks Mladosti stigao bi kao neplanirani bonus. Međutim, ne čeka nas nimalo lak posao jer nam dolazi ekipa koja je često znala neprijatno da nas iznenadi. Zato, nema opuštanja a pravi recept za novu radost je izdanje iz Kotora i gotovo savršena disciplina na terenu koju smo demonstrirali svih 90 minuta", optimistički najavljuje iskusni Dušan Nestorović.

Budućnost je u odličnoj formi, vezala je četiri pobjede, uključujući i Kup, i veliki je favorit protiv Dečića pod reflektorima (18 sati).

"Očekujemo peti trijumf u nizu. Za titulu je prekasno, ali vjerujemo da možemo da prestignemo Rudar na 2. mjestu - kaže Nikola Vukčević, defanzivac Budućnosti.

Posljednja šansa za Sutjesku

Sutjeska protiv Bokelja u Kotoru ima posljednju šansu da se vrati u trku za plasman u Evropu.

Kotorani, koji su 4. na tabeli, imaju sedam bodova više od Nikšićana i u sjajnoj su poziciji uoči možda i odlučujućeg duela.

"Imamo jasnu računicu - dočekujemo Sutjesku, pa dočekujemo Mornar, ako osvojimo svih šest bodova napravićemo ključan korak. Protiv Sutjeske, međutim, ni remi ne bi bio loš", kaže defanzivac Kotorana Mirko Todorović.

Nikšićani nemaju mnogo izbora.

"Ako pobijedimo opet ulazimo u trku, ako kiksamo za nas je Evropa bukvalno nedostižna", kaže kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Parovi

MORNAR - ZETA (16h) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinja)

RUDAR - GRBALJ (16) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

PETROVAC - ISKRA (16) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

BOKELJ - SUTJESKA (16) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

MLADOST - LOVĆEN (16.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - DEČIĆ (18) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)