Kolašin: Još pedesetak radnika višak

U službi predsjednice Opštine Željke Vuksanović biće troje zaposlenih, među kojima su šef službe, samostalni savjetnik za odnose s javnošću i menadžer

1 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
15.04.2016. 16:29h

U službi predsjednice kolašinske Opštine, glavne administratorke, te sekreterijatima za urbanizam i finansije i opštu upravu, ubuduće će biti 43 zaposlena.

Iz vladajuće koalicije juče je saopšteno da je pravilnicima o organizaciji i sitematizaciji radnih mjesta predviđeno pedesetak radnika manje, nego što ih je bilo prije lokalnih izbora 2014. godine, kada je promijenjena vlast.

Predstoji izrada, odnosno, usvajanje akata o sistematizaciji za Službu zaštite i spasavanja, Komunalnu policiju i Centar za kulturu, pa će broj onih koji primaju zarade iz opštinske kase biti značajno umanjen.

Prema pravilnicima koji su već urađeni, u službi predsjednice Opštine Željke Vuksanović biće troje zaposlenih, među kojima su šef službe, samostalni savjetnik za odnose s javnošću i menadžer. U oviru te službe biće formirana i kancelarija za lokalni razvoj i evropske integracije, u njoj će raditi još troje savjetnika.

Po red sekretarke, u Sekretrijatu za urbanizam biće zaposleno sedmoro, a u Sekreterijatu za finansije i opštu upravu ukupno 26 radnika.

Akt o sistematizaciji u Centru za kulturu najvjerovatnije će biti usvojen početkom naredne sedmice.

U toj ustanovi od 35 trenutno zaposlenih ostaće devet. Zaposlenima u Centru nedavno je ponuđen sporazuman raskid radnog odnosa, uz otpremnie od 7.000 eura.

Te uslove do sada je prihvatilo 17 radnika.

Isti iznos važi i za one koji u Komunalnom preduzeću riješe da sporazumno raskinu radni odnos. I u toj firmi sprema se značajno smanjenje broja zaposlenih.

Sitematizacija u lokalnoj upravi, kako je više puta ponovljeno iz vladajuće koalicije, uslov je za početke konsolidacije lokalnih finansija.

Do sada je iznos za zarade zaposlenih znatno premašivao realne opštinske prihode.