Lekić: I Bar je platio visoku cijenu pljačkaško-kriminalizovanog društva

On je dodao da činjenice nedvosmisleno govore da je jedna od najuspješnijih privreda u Crnoj Gori danas devastirana, opština prezadužena, "grad izgubljene nekada prepoznatljive atmosfrere i kulture, grad sada već šire poznat po obračunima švercersko kriminalnih klanova, nastalih uz toleranciju ali i sponzorstva iz policije i djelova vlasti"

41 komentar(a)
09.04.2016. 18:15h

I Bar je platio visoku cijenu pljačkaško-kriminalizovanog društva u vremenu nekontrolisane i neodovorne vlasti u zemlji, kazao je predsjednik Demosa Miodrag Lekić na osnivanju OO ove partije u Baru.

"Grubo je prekinuta nit ekonomskog progresa barske opštine utemeljena još emancipatorskom vizijom i politikom kralja Nikole kada su još početkom prošlog vijeka sagrađeni luka, željeznica, prvi sistem vodenog saobraćaja, sve to kasnije modernizovano uz pomoć jugoslovenske ekonomske solidarnosti. Pritom ne treba zaboraviti i zasluge republičke, posebno loklane vlasti koje su se ozbiljno i bez ličnih privilegija borile za ekonomsko-prosvetni progres grada", kazao je Lekić.

On je dodao da činjenice nedvosmisleno govore da je jedna od najuspješnijih privreda u Crnoj Gori danas devastirana, opština prezadužena, "grad izgubljene nekada prepoznatljive atmosfrere i kulture, grad sada već šire poznat po obračunima švercersko kriminalnih klanova, nastalih uz toleranciju ali i sponzorstva iz policije i djelova vlasti."

"Poslednji je trenutak da se zaustavi tok propadanja i kriminalizovanja opštine kao uostalom i cjelokupnog društva i zemlje. Potrebno je hitno preokrenuti negativne tokove društva i usmjeriti energiju ka stvaranju pravne države i oporavku ekonomije. To ne može izvršiti neodgovorna, nekontrolisana i pohlepna vlast", kazao je Lekić.

Predsjednik Demosa je kazao da su zato promjene u zemlji neophodne, "one su zapravo hitne."

"Uvjeren sam da to vrijeme dolazi, da će nove snage demokratske kulture i stručnosti, koje politiku doživljavaju kao borbu za opšte dobro, uz javni stil skromnosti i pristojnosti učiniti neophodan zaokret u interesu građana. Naime, građani očekuju preokret, realan boljitak, prije svega ekonomski u njihovim životima, očekuju pravo na optimizam. Zadatak je zajednički. Demos, koji je za kratko vrijeme ostvario reputaciju ozbiljnog, javno odgovornog, nepropagandnog subjekta, će dati značajan doprionos, zajedno sa svim demokratskim i progresivnim snagama, neophodnom reformskom i demokratskom zaokretu u našoj zemlji. To se odnosi i na Bar, gdje se danas osnivanjem opštinskog odbora, otvara nova, lijepa stranica razvoja Demosa, već značajno pristutnog i odborničkim klubom, u ovoj opštini", zaključio je Lekić.

Galerija