Gošović: DPS dosad nije vidio problem u poslovniku

Zakonom neophodno urediti rad Skupštine, tvrdi Gošović

1 komentar(a)
Neven Gošović, Foto: Savo Prelević
08.04.2016. 19:58h

Problemi u primjeni Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore nisu postojali za poslanike Demokratske partije socijalista (DPS) dok su bili u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), ali su se njenim raskidom pojavila određena pitanja koja Poslovnik nije uredio na precizan način ili uopšte nije uredio, ocijenio je juče nezavisni poslanik Neven Gošović.

Gošović je to kazao komentarišući ocjenu poslanika DPS-a, Miodraga Vukovića, da potrebu za novim Poslovnikom ukazuje aktuelna situacija u kojoj predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, uporno odgađa zakazivanje sjednice na kojoj bi se razmatralo pitanje njegovog eventualnog razrješenja sa te funkcije.

“Dok je trajala višegodišnja harmonija koalicionog saveza partija na vlasti, problemi u primjeni Poslovnika za poslanike parlamentarne većine nijesu postojali”, rekao je Gošović za agenciju MINA.

Gošović smatra da je zakonom neophodno urediti rad Skupštine Crne Gore zbog veće obaveznosti poštovanja utvrđenih procedura, efikasnosti, demokratičnosti i odgovornosti.

Iz istih razloga je, po njegovom mišljenju, potrebno donijeti i zakone o Vladi i predsjedniku Crne Gore.

“Svakako treba očekivati da će nova parlamentarna većina, koja će i predstavljati smjenu ove vlasti, imati mnogo više sluha i odgovornosti pred građanima za donošenje navedenih zakona”, poručio je.

Vuković je za “Pobjedu” kazao da je Poslovnik potrebno osavremeniti kako bi neka pitanja bolje i adekvatnije obuhvatio. Gošović je na to poručio da ako je neko bio u prilici da doprinese osavremenjavanju Poslovnika o radu Skupštine, onda je to bio Vuković, ali on to nije uradio.