SDP: Mnogi bi bili spokojniji da je DPS ranije povukao neke poteze

U SDP-u dodaju i da je sve spremno i za postavljanje spomen biste Veljku Vlahoviću, ispred zgrade Rektorata u Podgorici

56 pregleda5 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
07.04.2016. 19:33h

U susret predstojećim izborima, kako u Tivtu tako i u državi, posljednjih dana Demokratska partija socijalista DPS vuče neke poteze na koje Socijaldemokratska partija, kao državotvorna partija, ne bi imala primjedbe kada im ne bi znali motive i istoriju. Mnogo bi danas bili spokojniji svi skupa da su te poteze vukli kada smo ih mi isticali i nudili, saopšteno je iz SDP-a.

Vladajuća koalicija u Herceg Novom je, navode u SDP-u, nakon punih deset godina konačno prelomila, pa će spomen obilježje Sv. Leopoldu Mandiću konačno biti postavljeno na 150. rođendan na njegovu rodnu kuću na Škveru u Herceg Novom.

"Dakle, deset punih godina je trebalo lokalnoj vlasti da napravi ovaj kulturološki iskorak“, stoji u saopštenju te partije.

U SDP-u dodaju i da je sve spremno i za postavljanje spomen biste Veljku Vlahoviću, ispred zgrade Rektorata u Podgorici.

"Prilika je podsjetiti se, Univerzitet Republike Crne Gore je osnovan 1974.godine, a od 1975, do 1992. je nosio ime Veljka Vlahovića. Slično je bilo i sa Brodogradilištem u Bijeloj, i ono je od 1975. do 1992. nosilo naziv Brodogradilište "Veljko Vlahović", a ispred Upravne zgrade ove nekada ugledne firme je ponosno stojala spomen bista Veljka Vlahovića. Danas, nakon što je poprilično oštećena prilikom skidanja i jedno vrijeme odložena ispred radničke menze, ova Spomen bista „ponosno“ je sklonjena u jednom od magacina Brodogradilišta“, naglašeno je u saopštenju.

U SDP-u podsjećaju da prijedlog te partije i brojnih NVO o postavljanju Spomen ploče na zgradi CB Herceg Novi, u kojoj je bio Sabirni centar bosansko-hercegovačkih izgjeglica, i dalje nema prolaz kod vladajuće koalicije u Herceg Novom.

"Ovih dana obilježavaju se 24. godine od tog najsramnijeg čina u novijoj istoriji Crne Gore, a nema još ni optuženih a kamoli osuđenih za ovaj ratni zločin", zaključeno je u saopštenju.