Prava Crna Gora: Danijela Đurišić puštena na slobodu

''Nažalost, naše društvo pati od takozvanog fenomena 'izmicanja dna' - kad god pomislimo da kao društvo ne možemo dublje da propadnemo, otvori se novo dno i nanovo propadnemo", istakao je Vladislav Dajković, generalni sekretar Prave Crne Gore.

9014 pregleda7 komentar(a)
Dajković i Đurišić ispred ZIKS, Foto: Prava Crna Gora
28.12.2018. 16:08h

Prava Crna Gora saopštila je da je Danijela Đurišić danas napustila Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

Ta partija je juče saopštila da je Đurišić poslata u ZIKS) na izdržavanje kazne i od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zatražila da odluku o zatvoru pod hitno stavi van snage.

"Naravno, puštanje gospođe Đurišić, majke osmoro djece, na slobodu nije uslijedilo kao plod političke volje i zdravog razuma vladajuće partije, uprkos pozivima Prave Crne Gore da se gospodin Đukanović umiješa u slučaj i odluku o zatvoru stavi van snage. Naprotiv, ubrzo po pritvaranju gospođe Đurišić, Prava Crna Gora je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava, kako bi se se urgentno platila novčana kazna koja, usled neplaćanja, preinačena u petnaest dana zatvora. Među prvima se javila prijateljska organizacija Prave Crne Gore, humanitarna organizacija ''28. jun'' iz Čikaga, koja je pomogla u izmirivanju kazne", istakli su iz Prave Crne Gore.

''Nažalost, naše društvo pati od takozvanog fenomena 'izmicanja dna' - kad god pomislimo da kao društvo ne možemo dublje da propadnemo, otvori se novo dno i nanovo propadnemo. E upravo se to desilo i u ovom slučaju: majka osmoro djece, žena koja se bori za svoju, a ne tuđu, imovinu, je doživjela da je kao poslednjeg kriminalca strpaju u spuški zatvor – ni krivu, ni dužnu" istakao je Vladislav Dajković, generalni sekretar Prave Crne Gore.

On je dodao da ovo nema veze sa politikom, već da se radi isključivo o nepoštovanju, ne samo vladavine prava, već i nepoštovanju običnog čovjeka koji se donkihotovski bori protiv razgoropađenog sistema.

"Na kraju, zahvaljujemo svim ljudima dobrog srca koji su učestvovali u akciji ''oslobađanja'' Danijele Đurišić, prije svega organizaciji '’28. jun'', ali i svima ostalima koji su doprinijeli da majka osmoro djece praznike dočeka sa svojom porodicom, a ne u zidinama spuškog zatvora. Narod Crne Gore je svojim velikim srcem i u ovom slučaju pokazao da ne zaslužuje ovakvu vlast.", zaključio je Dajković.