Boje jutra: O svjetskom danu zdravlja

U Bojama jutra pogledajte i priču o plesnoj predstavi i izložbi radova djece koja žive u kampovima na Koniku.

0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: TV Vijesti (arhiva)
06.04.2016. 14:31h

UNICEF je u Podgorici otvorio Laboratoriju inovacija za mlade pod nazivom „Kreaktivator“. Ovo je šesta laboratorija namijenjena mladima u svijetu. Cilj je da se povežu vladine institucije, nevladin sektor i civilno društvo sa mladima i adolescentima, kako bi se zajedničkim snagama radilo na pronalaženju kreativnih rješenja za probleme prepoznate u lokalnim zajednicama. Laboratorija će podržati veliki broj projekata sa mladima i adolescentima na području Crne Gore. Predstavnici Unicefa biće gosti jutarnjeg programa i objasniće šta ovakav pristup konkretno pruža mladima.

Svjetski dan zdravlja, 7.april obilježava se širom svijeta pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, s ciljem da se skrene pažnja svjetske javnosti na najznačajnije probleme u vezi sa zdravljem ljudi na globalnom nivou. Ove godine, aktivnosti posvećene obilježavanju ovog datuma biće fokusirane na prevenciju i liječenje dijabetesa. Tim povodom gošća Boja jutra biće šefica SZO u Crnoj Gori, Mina Brajović.

Reporteri jutranjeg programa uključiće se uživo iz Savjetovališta za dijabetes, podgoričkog Doma zdravlja.

Dionica starog puta prema Danilovgradu zahtijeva hitnu sanaciju, jer je asfalt od skretanja za most prema Rogamima pa do kraja teritorije podgoričke opštine prepun rupa. Zbog lošeg stanja saobraćajnice, žitelji prigradskih naselja Vranjske njive i Velje brdo kažu da redovno posjećuju majstore, kako bi sanirali oštećenja na svojim automobilima, a pojedini su čak razmišljali da tuže Glavni grad i “Puteve”, zbog neodržavanja ove dionice.

U Bojama jutra pogledajte i priču o plesnoj predstavi i izložbi radova djece koja žive u kampovima na Koniku.

Poklanjamo karte za film po izboru u bioskopu Cineplexx u Delti, ali i karte za cirkus u Podgorici.