Vojvodić: Pozitivna u Baru bila satirana od Socijaldemokrata

"Pošto je konačno "okončan period političke nestabilnosti", i to najdirektnijom krađom odborničkih mandata koje je dobila SDP Bara na lokalnim izborima u maju 2014, a ne ničijom pojedinačnom zaslugom, računajući tu uže familije, za očekivati je da sada krene u "agresivni ekonomski razvoj""

229 pregleda12 komentar(a)
Dragan Vojvodić (Novine)
25.03.2016. 13:16h

Predsjednik OO SDP Bar Dragan Vojvodić ocijenio je kao "vrhunac političkog besčašća" formiranje nove koalicije u Baru u kojoj su od juče Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate Crne Gore, Pozitivna Crna Gora i Bšnjkačka stranka.

"Konačno, i to se desilo. Formirana je nova vlast u Baru, bolje reći, prekomponovana je izborna volja građana Bara, iskazana na prethodnim lokalnim izborima", naveo je Vojvodić u svom reagovanju dostavljenom medijima.

On je dodao da stav DPS povodom formiranja nove vlasti nije nikakvo iznenađenje, te da je “poznata matrica njihovog funkcionisanja”.

"Sila Boga ne moli, iako sam više nego uvjeren da nijesu baš svi u njihovim redovima "oduševljeni" novom koalicijom. Indikativan je njihov stav “da će nova vlast sa više konsenzusa i jedinstva prilaziti rješavanju svih važnih problema". Jasan je njihov "izgovor" da je prekompozicija vlasti u Baru epilog dešavanja na državnom nivou. Stav Pozitivne Crne Gore, gotovo da je ispod nivoa komentarisati, znajući njihov "tvrdi" opozicioni stav. Nije nikakvo čudo što su ušli u lokalnu vlast, kada su danima i mjesecima satirani od novih koalicionih partnera-novokomponovanih "socijaldemokrata". Samo do juče, ni čorbe im se nijesu mogle promiješati. I mi to znamo. Kao što znamo, da su u istu "svrhu" po barskim lokalima "ubjeđivani" i časni Ijudi iz lokalnog Demokratskog fronta, a da se istovremeno sa tim "aktivnostima", žestoko prigovaralo SDP-u da je utonula u dubok san sa Pavlom Đurišićem. Kao što nam se, jednako sramno, spočitavalo da smo, posebno i u Baru zaboravili, ne na parolu, već na istinu "Pod Rumijom tri su vjere, one neće da se dijele". Ponavljam, da nije sramno, bilo bi smiješno", naveo je Vojvodić.

On je istakao da mu lično nije nikakav problem da "prave stvari nazovem pravim imenom", dodajući da je "besprizorna laž koja se već duže vremena plasira" da je SDP kočničar razvoja Bara, "a još besprizornija, da je SDP Crne Gore zločinac protiv nacionalnih, državnih i ekonomskih interesa Crne Gore".

"Niko ozbiljan u Crnoj Gori neće u to povjerovati. Istina je jedino to, da smo zbog ideje nezavisne Crne Gore i izgradnje njenih demokratskih institucija, a evo prođe deset godina od referenduma, kao i mnogo drugih stvari, istrpjeli ono što moguće druga partija i ne bi. Neka građani i Bara i Crne Gore daju svoj sud o tome. To je jedino legitimno, a sve drugo je najprizemnija manipulacija. Pošto je konačno "okončan period političke nestabilnosti", i to najdirektnijom krađom odborničkih mandata koje je dobila SDP Bara na lokalnim izborima u maju 2014, a ne ničijom pojedinačnom zaslugom, računajući tu uže familije, za očekivati je da sada krene u "agresivni ekonomski razvoj". U nastavku serijala "Možda da, možda ne", viđećemo "slobodnomisleće" i "beskompromisne borce" za očuvanje prostornih resursa Bara i Crne Gore. Baš me interesuje da li će nešto od toga preteći za našu unučad. Ako je ovo način “raščišćavanja političke situacije”, onda je to za mene vrhunac političkog beščašća. O onom drugom, biće prilike, kad-tad", zaključio je Vojvodić.