Pajović priznala da je nabavila bombu: Rekla da je htjela da je preda prijatelju

Nakon hapšenja Spužanke, koju policija označava kao bezbjednosno interesantno lice, iz Uprave policije saopštili su da su spriječili izvršenje teških krivičnih djela

6061 pregleda1 komentar(a)
Bomba (Ilustracija), Foto: Shutterstock
30.12.2018. 09:25h

Spužanka Anja Pajović (25) priznala je tužiocu da je nabavila eksplozivnu napravu koju je policija pronašla kod nje, ali nije htjela da kaže od koga i zbog čega je to učinila.

Njoj je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata, a sudija za istragu će 31. januara odlučiti o predlogu tužioca Ivana Medojevića da Pajovićevu pošalje u pritvor.

To je “Vijestima” saopštio njen branilac, advokat Damir Lekić.

On je najavio da će uložiti žalbu na rješenje o zadržavanju.

Pajovićeva je uhapšena prije dva dana, nakon što je policija u njenom stanu pronašla eksplozivnu napravu tešku kilogram i po, sa detonirajućom kapislom.

Nakon hapšenja Spužanke, koju policija označava kao bezbjednosno interesantno lice, iz Uprave policije saopštili su da su spriječili izvršenje teških krivičnih djela.

Pajovićeva je ranije više puta osuđivana, a sada se sumnjiči da je počinila krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tužiocu Medojeviću rekla je da je eksplozivnu napravu uzela od jedne osobe čiji identitet nije htjela da otkrije, kako bi je predala svom prijatelju.

Medojeviću nije rekla ni ko je prijatelj kojem je navodno trebalo da preda napravu.

Tužilac joj je odredio zadržavanje zbog