Turistička organizacija Herceg Novi na sajmu u Moskvi

MITT je najveći sajam turizma u Rusiji i jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu, sa preko 2000 izlagača iz oko 200 destinacija

0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
23.03.2016. 09:20h

Turistička organizacija (TO) Herceg Novi, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima crnogorskog turizma, učestvuje na 23. Međunarodnom sajmu turizma “MITT 2016”, koji koji je počeo danas u Moskvi.

Tokom trajanja sajma planirani su sastanci sa predstavnicima ruskih turoperatora, investitora i agencija, saopšteno je iz TO Herceg Novi.

Lokalna turistička organizacija predstaviće Herceg Novi kao atraktivnu turističku destinaciju za aktivan odmor ruskim turistima, sa akcentom na kulturni i vjerski turizam muzičke i sportske manifestacije, prirodne ljepote, planinu Orjen, poluostrvo Lušticu, kulturno istorijsko nasljeđe, vodene sportove, mogućnosti za bavljenje hiking-om and biking-om i pozvaće sve zainteresovane turističke agencije i turoperatore sa ovog tržišta na saradnju sa turističkom privredom našeg grada.

Turisti iz Rusije nalaze na 3. mjestu u ukupnoj strukturi stranih gostiju u Herceg Novom. U prošloj godini Herceg Novi je posjetilo 31 202 turista iz Rusije, koji su ostvarili 326. 581 noćenja.

MITT je najveći sajam turizma u Rusiji i jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu, sa preko 2000 izlagača iz oko 200 destinacija.

Iz Turističke organizacije Herceg Novi je najavljeno da će u predstojećem periodu pojačati aktivnosti na tržištu Istočne Evrope i već početkom aprila u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom prezentirati ponudu na sajmu u Bakuu-Azerbejdžan. Planirani su i poslovni susreti i prezentacija turističke ponude na tržištu Ukrajine.