Za 50 metara nudi 350.000 eura

Morsko dobro tražilo minimum 550 eura. Drugorangirana je ponuda Ane Fabris od svega 1.560 eura, dok je Sanja Abramović bila spremna da za dio gradske plaže izdvoji 30.000 eura

89 pregleda0 komentar(a)
Mala plaža, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
21.03.2016. 14:23h

Ulcinjanin Aleksandar Škrelja ponudio je 351.837 eura za zakup 50 metara ulcinjske Male plaže, za čiji je godišnji zakup Morsko dobro tražilo minimum 550 eura.

Njegova ponuda izabrana je za najpovoljniju na tenderu tog Javnog preduzeća.

Ukoliko potpiše ugovor na godinu, sa mogućnošću produžetka za još dvije, on bi uz poresku stopu, za zakup istočnog dijela gradske plaže trebalo da izdvoji više od milion eura.

Tenderska komisija Morskog dobra obrazložila je da je Škreljinu ponudu izabrala za najbolju na osnovu najviše ponuđene cijene.

Drugorrangirana je ponuda Ane Fabris od svega 1.560 eura, a trećerangirana je Sanje Abramović koja je bila spremna da za istočni dio gradske plaže godišnje izdvoji 30.000 eura. Na četvrtom mjestu Morsko dobro rangiralo je ponudu Tahira Voglića od 23.000 eura, a na petom je ostao Velimir Dragović sa ponudom od 21.150 eura.

Iako je za zakup plaže ponudila najmanje novca, Fabris se na drugoj poziciji rang-liste našla zahvaljujući sistemu bodovanja, jer je na osnovu referenci i iskustva dobila 21 poen.

Morsko dobro je za zakup kupališta napravilo sistem bodovanja po kom se sve ponude dijele sa najvišom, a onda množe sa 50 koliko je i ukupan zbir bodova koji se može dobiti na osnovu ponuđene cijene.

Škrelja je sa najvišom ponudom za zakup tog dijela plaže do sada osvojio svih 50 poena, čime se našao na prvom mjestu rang-liste.

Njemu ove sedmice ističe rok da potpiše ugovor o zakupu plaže. Ukoliko to ne uradi Fabrisova, koja je ponudila najmanje novca, dobiće priliku da ove godine gazduje tim dijelom obale.

"Vijesti" su već pisale o plažama za čiji su zakup nuđene basnoslovne cifre. Za dva dijela plaže Kamenovo Budvanin Vaso Dedivanović ponudio je 1.100.000 eura. Nakon što je komisija njegovo ponudu izabrala za najbolju, on je odustao od zakupa zapadnog dijela te plaže. Zbog toga je plaža za koju je ponudio pola miliona eura data u zakup drugorangiranom na tenderu, čija je ponuda bila najniža, odnosno svega tri eura veća od najniže cijene oglašene tenderom.

Zakupci iz Budve ocijenili da je sistem bodovanja "igra" Morskog dobra, kako bi plaže pripale onima koji su ih i ranije zakupljivali, a koji su uglavnom davali najniže ponude.