Šegrt još traži Hrapovićevog nasljednika

Iz Ministarstva zdravlja proteklih dana nijesu odgovorili kada će predložiti kandidata za direktora

51 pregleda3 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Boris Pejović
17.03.2016. 14:38h

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje još nije imenovan, uprkos tome što je zakonski rok istekao prije petnaestak dana.

Prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, koji je stupio na snagu 30. januara, direktora u roku od 30 dana imenuje Vlada, na predlog ministra zdravlja.

U Zakonu piše da Vlada imenuje i pet članova Upravnog odbora Fonda.

Iz Ministarstva zdravlja, na čijem je čelu Budimir Šegrt, proteklih dana nijesu odgovorili kada će predložiti kandidata za direktora.

Direktora Fonda za zdravstvo trebalo je imenovati prije 15-ak dana

Šegrt je ranije izjavio da će tražiti od Vlade da razriješi dužnosti aktuelnog direktora Kenana Hrapovića, ako ne podnese ostavku.

On je to rekao nakon što ga je Hrapović optužio da je Zakon prilagodio tako da direktora te zdravstvene ustanove više ne predlaže Upravni odbor, već ministar .

Hrapović nije odgovorio “Vijestima” da li će podnijeti ostavku.

Aktuelni Upravni odbor Fonda čine predsjednik Fahrudin Hadrović i članovi Osman Subašić (potpredsjednik Opštine Bar), Gorica Savović (Ministarstvo zdravlja), Branko Vešović (predsjednik Saveza udruženja penzionera), Ljiljana Krivokapić (predsjednica Sindikata zdravstva), Zvezdana Olujić (Unija poslodavaca) i Milanka Žugić (predsjednica Farmaceutske komore).

Novim Zakonom je predviđeno da Vlada ne imenuje člana na predlog Saveza udruženja penzionera, kao i da se, umjesto jednog, dva člana imenuju na predlog Ljekarske, Farmaceutske i Stomatološke komore.

Traže se direktori Montefarma, cetinjske i bolnice u Dobroti

Krajem prošle sedmice objavljen je konkurs za direktora “Montefarma”, na čijem čelu je v.d. Radoman Dragaš.

Konkurs je ponovljen i za direktora cetinjske bolnice, jer je imenovani Dragan Vujović odustao od te funkcije. Direktore te dvije ustanove Šegrt bi trebalo da imenuje u aprilu. Konkursi će biti ponovljeni za čelne ljude Specijalne bolnice u Dobroti i hercegnovskog Doma zdravlja. Od ukupno 26 direktora koje je nedavno imenovao Šegrt, 20 je zvanično u DPS-u, ili je blisko toj partiji.