Od utorka zabrana ribolova na Skadarskom jezeru

Iz NPCG su zamolili građane da se odgovorno odnose prema ovom zaštićenom prostoru i suzdrže od bespravnih aktivnosti koje bi mogle narušiti prirodne i kulturne vrijednosti NP Skadarsko jezero

71 pregleda5 komentar(a)
Skadarsko jezero krivolov, Foto: Slavko Radulović
14.03.2016. 15:43h

Ribolov u Skadarskom jezeru biće zabranjen od sjutra do 1. juna, saopštili su iz Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), dodajući da se zabrana ne odnosi na lov jegulje.

U saopštenju se navodi da će zabran ribolova u tom NP trajati do kraja sezone mrijesta ribe.

Podsjeća se da je zabran definisan „Naredbom o ribolovnim zabranama, ograničenjima i mjerama za zaštitu ribljeg fonda“ koju donosi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

„S tim u vezi, radi zaštite ribljeg fonda, Služba zaštite NP Skadarsko jezero, u saradnji sa Centrom bezbjednosti Podgorica i Granično pomorskom policijom, u narednom periodu intenzivnije će kontrolisati korišćenje dobara parka“, poručuje se u saopštenju.

Iz NPCG su zamolili građane da se odgovorno odnose prema ovom zaštićenom prostoru i suzdrže od bespravnih aktivnosti koje bi mogle narušiti prirodne i kulturne vrijednosti NP Skadarsko jezero.

„NPCG apeluju na ekološki osviješćene i odgovorne građane, a posebno na mještane u okolini jezera, da prijave svaki vid nelegalnih aktivnosti Službi zaštite na broj telefona 067/344-356“, dodaje se u saopštenju.