Majkla Džeksona u filmu igra bijelac

CNN prenosi i dio intervjua Opre Vinfri iz 1993. godine, u kojem je Majkl Džekson revoltiran idejom da njegov lik dok je bio dječak, u jednoj od najpopularnijih TV reklama, glumi bjeloputi glumac

2 komentar(a)
Majkl Džekson, Foto: Beta/AP
14.03.2016. 13:35h

Mega zvijezdu pop muzike Majkla Džeksona igraće bijelac u filmskom projektu koji je pokrenuo britanski tv-kanala Sky Arts, o putovanju Džeksona i njegovih prijatelja Elizabet Tejlor i Marlona Branda po SAD.

Britanski glumac Džozef Fajns je izabran da glumi muzičku ikonu afroamerickog porijekla, Majkla Džeksona, što je izazvalo pravi skandal i pogoršalu sliku o odnosu industrije zabave prema crnim umjetnicima.

Komedija će trajati 30 minuta, a zvaće se "Elizabeta, Majkl i Marlon" i biće dio neobičnih priča iz svijeta umjetnosti i istorije kulture. Džekson, koji je imao vitiligo - medicinsko stanje koje posvetljuje kožu, umro je u junu 2009. u 50. godini.

Ceo ovaj trend, koji je prije svega evidentan u Holivudu, se već zove "izbeljivanje". Tako je, Ema Stoun izabrana za lik djevojke havajskog i azijskog porijekla u filmu "Aloha", a problematičan je i izbor britanskog glumca Čarlija Hanama koji će igrati meksičko-američkog kralja narkotika.

CNN prenosi i dio intervjua Opre Vinfri iz 1993. godine, u kojem je Majkl Džekson revoltiran idejom da njegov lik dok je bio dječak, u jednoj od najpopularnijih TV reklama, glumi bjeloputi glumac.

Premijera fillma "Elizabeta, Majkl i Marlon" se očekuje do kraja ove godine.