Reprezentacija na Svjetskom kupu u Laškom

Na Svjetskom kupu u Laškom za medalje i WKF bodove će se nadmetati 13 crnogorskih reprezentativaca

0 komentar(a)
Ljubiša Mihailović, Foto: Privatna arhiva
10.03.2016. 16:11h

Seniorska karate reprezentacija Crne Gore učestvovaće na Svjetskom kupu, koji će u subotu i nedjelju biti održan u Laškom, saopšteno je iz Karate saveza. Naši karatisti su danas otputovali, a prema izboru selektora na spisku je 12 takmičara.

Selektor muške selekcije u borbama, Slavenko Bajić će šansu u Laškom ukazati: Arseniju Tadiću (- 61 kg), Vladimiru Joviću (- 67), Ljubiši Mihailoviću (- 84) i Almiru Cecunjaninu (preko 84 kilograma).

Žarko Raković, selektor žesnke reprezentacije u borbama, računa na članice svog kluba, Omladinca. Državne prvakinje: Anju Jović (- 50), Anu Drašković (- 55), Jelenu Maksimović (- 61), Marinu Raković (- 68) i Draganu Konjević (preko 68).

U katama pojedinačno selektor Jugoslav Bukilić računa na tri takmičara: Biserku Radulović, Mijata Vojvodića i Srđana Vukovića.

Svjetski kup u Laškom u sklopu je priprema za Evropsko prvenstvo u Monpeljeu (od 6. do 8. maja) i šampionat svijeta u Lincu, od 25. do 30. oktobra.

"Svjetski kup u Laškom je u kalendaru Svjetske karate fedearcije (WKF) i samim tim se za postignute rezultate dobijaju bodovi za rangiranje na WKF listi. Za seniorsku karate reprezentaciju Crne Gore posebno je važno to što će na ovom Svjetskom kupu učestvovati najbolji seniori i seniorke Evrope i samim tim naši reprezentativci će biti u prilici da imaju dosta mečeva koji su im izuzetno potrebni kako bi se što bolje pripremili za Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo", navodi se u saopštenju kancelarije Karate saveza Crne Gore.