Škaljarci zapalili Maximus?

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, među desetak saslušanih su Radovan Krivokapić, Nikola Mršić i Goran Biskupović koji su inspektorima rekli da nemaju veze sa paljenjem objekta čiji su neformalni vlasnici navodno braća Duško i Darko Šarić

1254 pregleda28 komentar(a)
Maximus, Foto: Arhiva "Vijesti"
09.03.2016. 07:14h

Kotorska policija saslušavala je juče u svojstvu građana članove takozvanog škaljarskog klana povodom podmetanje požara u tamošnjoj diskoteci “Maximus”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, među desetak saslušanih su Radovan Krivokapić, Nikola Mršić i Goran Biskupović koji su inspektorima rekli da nemaju veze sa paljenjem objekta čiji su neformalni vlasnici navodno braća Duško i Darko Šarić.

Iz policije je saopšteno da su pretresli više stanova u Kotoru i da rade na privođenju napadača.

Pet maskiranih osoba rano ujutru napali su stražara, onesposobili ga, a zatim ušli u klub i zapalili dio u kome se održavaju muzički nastupi.

Sagovornici “Vijesti” kažu da je vatra gotovo u potpunosti uništila donji dio diskoteke. “Maximus” tada nije radio.

Kotorski vatrogasci su se oko sat borili sa vatrom, u veoma teškim uslovima. Tek oko sedam sati vatra je u potunosti ugašena.

Državni tužilac je djelo kvalifikovao kao - izazivanje opšte opasnosti.

“Službenici OB Kotor sproveli su službene mjere i radnje među kojima su i pretresi na više lokacija. Takođe, u toku je uzimanje izjava u svojstvu građana od više lica u službenim prostorijama OB Kotor”, piše u policijskom saopštenju.

Iz diskoteke “Maximus” kazali su da će se oglasiti zvaničnim saopštenjem, nakon što se procijeni šteta.

Oko diskoteke koja je sinoć zapaljena i ranije su se lomila koplja među kriminalnim klanovima.

U oktobru 2014. godine nastupi muzičkih zvijezda prekidani su zbog dojave o postavljenoj bombi, za koju se nakon pretresa ispostavilo da je bila lažna.

Policija je tada ispitivala da li je ta dojava imala veze sa incidentima koji su se u avgustu i septembru iste godine dešavali u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora, kada se oko preuzimanja popularnog lokala “Moca” na ulazu u Stari grad vodio pravi mali rat.

Dostavljanje ponuda tada je najprije prekinuto zbog dojave o lažnoj bombi, a potom se grupa muškaraca, koja je navodno zastupala interese braće Šarića, ispred Direkcije sukobila sa prijateljima braće Jovice i Igora Vukotića, navodnih šefova takozvanog škaljarskog klana.

Jedan od muškaraca koji je navodno zastupao interese braće Šarić, tada u ekipi Vukotića, rekao je: “Šta je, hoćete li i 'Maksimus' još da uzmete”.

Vukotićev prijatelj tada je uzvratio: “Polako, doći će i to na red... Jeste li došli ovdje da učite da plivate”.

Duško Šarić kasnije je demantovao da zbivanja ispred Direkcije imaju veze sa njim i njegovim bratom.

Diskoteka je, prema podacima sa sajta Centralnog registra privrednih subjekata, u vlasništvu preduzeća “Secondo porto”, kojim upravljaju Zoja Dudić, supruga ubijenog Dragana Dudića - Frica i Ivica Šarić, blizak rođak optuženog Pljevljaka.