Orkestar Laura Cortese & the Dance Cards na turneji po Crnoj Gori

Zahvaljujući svom istinskom istraživačkom duhu i snažnom uticaju, Laura Cortese the Dance Cards su izabrani po drugi put među 400 orkestara za program American Music Abroad Stejt dipartmenta

0 komentar(a)
Laura Cortese & the Dance Cards, Foto: Screenshot (YouTube)
08.03.2016. 10:45h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, u saradnji sa programom American Music Abroad i lokalnim partnerima u Kotoru, Nikšiću, Pljevljima i Podgorici, organizuje turneju američkog orkestra Laura Cortese & the Dance Cards u Crnoj Gori.

Orkestar će održati koncerte u Crkvi svetoga Pavla u Kotoru 10. marta u 19 sati, sali JU Zahumlje u Nikšiću 11. marta u 19 sati, Domu Vojske u Pljevljima 13. marta u 19 i u Hard Rock kafeu u Podgorici 14. marta u 21 sat.

Laura Cortese & the Dance Cards će takođe nastupati u rezidenciji ambasadorke SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara 9. marta, u čast Međunarodnog dana žena.

Osim koncerata, Laura Cortese & the Dance Cards vodiće radionice sa učenicima i studentima muzike na Cetinju, u Kotoru i Pljevljima.

Zahvaljujući svom istinskom istraživačkom duhu i snažnom uticaju, Laura Cortese & the Dance Cards su izabrani po drugi put među 400 orkestara za program American Music Abroad Stejt dipartmenta. Bend je 2014. gostovao u Indiji, Kazahstanu, Uzbekistanu i Bangladešu gdje su svirali i predavali muziku kao umjetnički ambasadori. U sklopu ovogodišnje turneje nastupali su i u Estoniji i Grčkoj.