Lakušić: Neviđen medijski presing NATO promotera

U DNP-u su, kako je kazao, zadovoljni što NATO promoterima „fali odgovor na naše anti-NATO aktivnosti na kojim je prisutna dominantna većina građana koja je protiv učlanjenja, i što se spas traži u ovakvim uvezenim analitičko-oficirskim infuzijama u očajničkom pokušaju popravljanja krvne slike pred izbore“

12 komentar(a)
Zoran Lakušić, Foto: DNP
06.03.2016. 15:11h

Nemoć domaćih NATO promotera da utiču na dominantno većinsko raspoloženje crnogorskih građana koji se eksplicitno protive učlanjenju Crne Gore u taj vojni savez, pokušava se nadomjestiti uvozom strane „pameti“ kroz neviđeni medijski presing, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

„Uključivanje sirena za uzbunu i crvenog alarma potvrdili su češki general i predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a Peter Pavel i direktorka direktorka Centra za evroatlantske studije iz Beograda Jelena Milić, koji su se otvoreno i brutalno uključili u izbornu kampanju i promovisanje Demokratske partije socijalista“, smatra član predsjedništva DNP, Zoran Lakušić.

Posebno je, kako je naveo, iritirajuće da NATO oficiri, i to preko Javnog servisa, proriču sudbinu budućih izbornih procesa u Crnoj Gori, gazeći princip suvereniteta nezavisne države „i otvoreno pokazujući kolonijalni poimanje Crne Gore kao neuređene teritorije sa aspekta NATO vojnog saveza“.

„Pavela podsjećamo da je Crna Gora nezavisna država i da će u skladu sa tim odluke donositi samostalno, bez bilo kakvog neprimjerenog uticaja sa strane. Poželjno je da se general prevshodno pozabavi iskustvom Češke, koje nije dalo ni približno proklamovane i očekivane rezultate, jer dok on nama proriče sudbinu, anti-NATO raspoloženje u njegovoj zemlji svakim danom, sasvim opravdano, sve više raste“, kaže se u reagovanju Lakušića.

Prema njegovim riječima, što se tiče Milić, nije prvi put da se ona svojim kvazi-ekspertizama stavlja u službu odbrane aktuelnog crnogorskog režima. „Na svu sreću, njena analitička težina i uticaj njenih dostignuća u Crnoj Gori identična je težini Františeka Lipke“.

„Da ne govorimo koliko je degutantno mišljenje nalogodavaca da se na ovakav način postiže željeni efekat. U stvari, ovo je jasna poruka da podrška NATO-u u Crnoj Gori opada i da moraju uvoziti promotere kako bi vještački oživjeli podršku“, smatra Lakušić.

U DNP-u su, kako je kazao, zadovoljni što NATO promoterima „fali odgovor na naše anti-NATO aktivnosti na kojim je prisutna dominantna većina građana koja je protiv učlanjenja, i što se spas traži u ovakvim uvezenim analitičko-oficirskim infuzijama u očajničkom pokušaju popravljanja krvne slike pred izbore“.

„Upravo zato smo sada još sigurniji da na referendumu njihov NATO koncept ne može prebaciti maksimalnih 30 odsto podrške“, dodao je Lakušić.