Otvorena narodna kuhinja u Bijelom Polju: Nosiće ime dobrotvorke Milene Vojvodić

Joanikije je podsjetio da se na taj način širi bratska ljuba svima kojima je pomoć potrebna, koliko je to moguće

1442 pregleda6 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Jadranka Ćetković
02.01.2019. 12:12h

Narodna kuhinja u Rakonjama kod Bijelog Polja otvorena je danas i nosiće ime poznate dobrotvorke Milene Vojvodić.

Nardonu kuhinju osveštao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. Kuhinja će prve obroke za oko 40 korisnika distribuirati na Božić, 7. januara. Otvorena je pri Crkvenoj opštini Bijelo Polje a njen rad pomogla je Mitropolija crnogorsko-primorska i humanitarna organizacija SPC “Čovjekoljublje”. Namijenjena je pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti koji se nalaze u teškom materijalnom stanju.

Narodna kuhinja u Bijelom Polju

“Ova narodna kuhinja nosi ime naše poznate dobrotvorke, predsjednice Kola srpskih sestara između dva rata Milene Vojvodić. Dobro je da je se sjetimo, zbog njenih dobročinstava i divne uspomene koju je svojim radom ostavila u Bijelom Polju. Evo i divne prilike da pomognemo onima kojima zaista pomoć potrebna. Uvijek je bilo ljudi koji su u teškoćama, pa nažalost i danas ih ima mnogo više nego što bi to trebalo. Bilo bi dobro da je ovo društvo učinilo nešto da nema gladnih i beskućnih, ali njih je sve više i sve više je onih koji nemaju ni za hljeb svaki dan”, kazao je Joanikije, izražavajući nadu da će poslije Berana i Bijelog Polja uslijediti otvaranje i u nekim drugim gradovima na sjeveru Crne Gore. Pored crkve i humanitarnih organizacija, otvaranje su pomogli vlasnici privatnih firmi i restorana, koji će i ubuduće pomagati njen rad.

Joanikije je podsjetio da se na taj način širi bratska ljuba svima kojima je pomoć potrebna, koliko je to moguće.

“Neka Bog blagoslovi ovaj dom ovdje i sve one koji budu radili i pomagali kao i buduće korisnike, koji samo treba da blagodare Bogu”, kazao je vladika Joanikije.