Sedmica Reala protiv Selte, četiri gola Ronalda, prokletstvo Sevilje

0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta-AP
05.03.2016. 21:52h

Real je deklasirao Seltu na "Bernabeuu" - 7:1, a Kristijano Ronaldo odgovorio na sve kritike i sa četiri gola preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca, pretekavši Luisa Suaresa (27, naspram 25).

Pitanje je, međutim, jesu li goleada i Ronaldov poker stigli prekasno - Barselona je ubjedljivo prva u Primeri, ispred je čak i Atletiko, iako imaju po utakmicu manje. Dobra igra protiv Selte pomoći će Ziadanovom timu samo ako će pomoći da se u finišu sezone popravi forma pred Ligu šampiona, gdje "kraljevski klub" i dalje vjeruje da može da osvoji trofej.

Oslabljeni Real je dugo lomio otpor Selte, što se ne bi zaključilo po krajnjem rezultatu. Tek u 41. minutu Pepe je glavom nakon kornera Iska načeo protivnički tim i otvorio goleadu.

Selta se raspala u drugom poluvremenu, u kojem je Ronaldo dao sva četiri gola, uz po jedan pogodak Hesea i oporavljenog Bejla. Aspas je dao utješni gol za ekipu iz Galicije.

Sevilja je povela na gostovanju Hetafeu golom Evera Banege u 79. minutu, ali je prokletstvo nastavljeno - u 86. je izjednačio Emilijano Velaskes i spriječio tim Unaija Emerija da dođe do prve pobjede u gostima u Primeri ove sezone!

Time je Sevilja ispustila priliku da se približi Viljarealu, koji je neočekivano poražen od Las Palmasa na "Madrigalu" (0:1).

"Žuta podmornica" je i dalje sigurna na 4. mjestu, sa osam bodova više od osvajača Lige Evrope.

Zanimljivo, do ovog kola je Las Palmas bio jedini tim uz Sevilju koji nije pobijedio na strani.