Pajović: Saradnja sa Francuskom neophodna

Na sastanku je razgovarano i o poglavljima koja se odnose na vladavinu prava i životnu sredinu koja su, kako je ocijenjeno, jedni od najvećih izazova na putu ka EU

6 komentar(a)
Darko Pjaović, Foto: Pozitivna Crna Gora
04.03.2016. 18:56h

Crnoj Gori su potrebni saveznici na njenom evroatlanskom putu, i snažna saradnja sa Francuskom, jednim od osnivača Evropske unije (EU), je neophodna, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović.

Pajović i šef Kluba poslanika Pozitivne, Goran Tuponja, danas su se sastali sa Delegacijom Odbora za evropske poslove Nacionalne skupštine Francuske.

“Predsjednik Pozitivne je istakao da Crna Gora treba saveznike na njenom evroatlanskom putu, i snažna saradnja sa Francuskom, jednim od osnivača EU, je neophodna”, kaže se u saopštenju.

Pajović je delegaciju Francuske upoznao sa Političkim planom za prevazilaženje krize, koji je bio uslov Pozitivne za podršku Vladi.

On je istakao da je Planom,koji je Vlada prihvatila, omogućeno da opozicija, nakon 27 godina, bude dio izvršne vlasti, i to na onim pozicijama sa kojih se može efikasno kontrolisati i sprječavati dalja zloupotreba državnih resursa i biračkih spiskova u partijske svrhe.

"To je velika šansa da opozicija, nakon skoro tri decenije, kontroliše pripremu i sprovođenje slobodnih i fer izbora", naveo je Pajovic.

Na sastanku je razgovarano i o poglavljima koja se odnose na vladavinu prava i životnu sredinu koja su, kako je ocijenjeno, jedni od najvećih izazova na putu ka EU.