I Mekejn zabrinut zbog Trampa

"Ozbiljne političke predloge kako da se izborimo s nizom izazova s kojima se suočavamo dolaze samo od Teda Kruz, Marka Rubija i Džona Kejsika", rekao je Romni.

5 komentar(a)
Džon Mekejn, Foto: Reuters
03.03.2016. 19:18h

Uticajni republikanski senator Džon Mekejn izrazio je danas zabrinutost da bi milijarder Donald Tramp mogao biti predsjednik SAD.

Na mogućnost da Tramp postane predsjednik SAD, prije Mekejna, predsjedničkog kandidata 2008, danas je već reagovao republikanski kandidat za predsjednika 2012. Mit Romni, koji je trenutnog favorita za nominaciju republikanaca za kandidata za predsjednika SAD nazvao "lažnjakom" i "prevarantom".

Zbog Trampovog uspjeha na izborima za predsjedničku nominaciju sve više republikanca izražava zabrinutost, a neki su najavili da će glasati za potencijalnu kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, ako Tramp bude kandidat konzervativaca za predsjednika.

Romni je danas rekao da bi šanse za bezbjednu i prosperitetnu budućnost SAD "uveliko nestale" ako bi Tramp bio kandidat republikanaca za predsjednika.

On je rekao da su drugi republikanski kandidati bolji od milijardera, za kojeg je rekao da "nema temperament za stabilnog, promišljenog lidera".

"Ozbiljne političke predloge kako da se izborimo s nizom izazova s kojima se suočavamo dolaze samo od Teda Kruz, Marka Rubija i Džona Kejsika", rekao je Romni.

Mekejn je rekao da dijeli zabrinutost Romnija i naveo da je 70 republikanskih poznavalaca odbrambene i spoljne politike izrazilo sumnju zbog Trampove "neobavještenosti i zapravo opasnih izjava o pitanjima nacionalne bezbjednosti".

Zbog prijetnji iz Rusije, Irana, Sjeverne Koreje, kao i terorista na Bliskom istoku i u Africi, republikanci treba da obrate pažnju šta stručnjaci za nacionalnu bezbjednost govore o Trampu, rekao je Mekejn.

Mekejn je rekao i da bi glasači trebalo dugo i dobro da razmisle koga žele za vrhovnog komandanta.