Granična policija zaplijenila oko 10 kg skanka

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja

54 pregleda16 komentar(a)
GP Šćepan polje skank, Foto: Uprava policije
03.03.2016. 16:57h

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Centar zaplijenili su juče 10 kilograma skanka na području karaule Jagoda, u neposrednoj blizini grance sa Albanijom.

"Lice koje je prokrijumčarilo skank iz Albanije na teritoriju naše zemlje je, primijetivši policijske službenike, odbacilo džak sa drogom, a budući da se nalazilo u blizini granične linije uspjelo je da se udalji preko granice, odnosno na teritoriju Albanije, o čemu su naši službenici obavijestili kolege iz Albanije. Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli zaplijenjeni džak. Policijski službenici su pregledom utvrdili da se u džaku nalazi 10 većih pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, težine oko 10 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave polcije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu.

Policija, u saradnji sa kolegama iz Albanije, radi na identifikovanju osobe koja je krijumčarila drogu.

"Ovo je treća veća zaplijena droga u posljednjih šest dana. Podsjećamo da su službenici Uprave policije MUP-a, 25. i 26. februara 2016. godine, za manje od 24 časa, zaplijenili ukupno oko 90 kilograma droge koja na narkotržištu vrijedi oko 2.375.000 eura. Oko 1,1 kg heroina i 60 kilograma skanka pronađeno je 26. februara 2016. godine, kontrolom vozila u Podgorici, dok su službenici granične policije oko 28 kg heroina otkrili noć ranije zajedno sa carinskim službenicima na Graničnom prelazu Debeli brijeg", dodaje se u saopštenju.

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.