Službenici Atlas i IBM banke pušteni da se brane sa slobode

"Vijestima" je ovu informaciju potvrdio advokat Željko Đukanović, branilac Marka Nikolića, doskorašnjeg izvršnog direktora Atlas banke

6876 pregleda6 komentar(a)
Iz uprave Atlas grupe sumnjaju da je CBCG iskrena u namjeri, Foto: Luka Zeković
02.01.2019. 20:48h

Vijeće Višeg suda ukinulo je pritvor radnicima Atlas banke i IBM banke B. B, Đ. Đ. i M.N.

"Vijestima" je ovu informaciju potvrdio advokat Željko Đukanović, branilac Marka Nikolića, doskorašnjeg izvršnog direktora Atlas banke.

"Odlučujući po žalbi branioca vijeće je ukinulo rješenja o određenju pritvora kako bi se oni u daljem postupku branili sa slobode", kazao je Đukanović.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja li28. decembra su uhapsili Brankicu Bašović i dvojicu dugogodišnjih rukovodilaca banke Duška Kneževića, Đorđa Đurđića i Marka Nikolića.

Oni su hapšeni u u istrazi SDT-a o navodnom pranju novca i nezakonitom poslovanju Atlas grupe.

Branilac Đurđića, advokat Lazar Aković, kazao je da je to konačna odluka što se tiče pritcvora i da Specijalno državno tužilaštvo nema pravo žalbe.

"Poštujemo institucije sistema i nemamo želju da ovu priču izmještamo u medije iz proste namjere da ne strada pravda. Na zakonit način se borimo i nema euforije nakon ukidanja pritvora, kao što je nije bilo ni kada im je pritvor određen", rekao je Aković "Vijestima".