Radović: Ako ne bude dogovora o sjednicama, izlazimo iz koalicije sa DPS

Zahtjev za odlaganje 18. redovne sjednice zakazane za 22. februar na kojoj je trebalo da bude izabran(a) predjsednik(ca) Opštine, podnio je Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi

69 pregleda6 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
19.02.2016. 15:33h

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Andrija Radman, odložio je 18. i 19. redovnu sjednicu Skupštine opštine Herceg Novi.

Zahtjev za odlaganje 18. redovne sjednice zakazane za 22. februar na kojoj je trebalo da bude izabran(a) predjsednik(ca) Opštine, podnio je Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

Dušan Radović Krušo lider Građanske liste Izbor, koja sa DPS čini vlast u najvećoj bokeljskoj opštini, novinarima je kazao da će ako ne bude dogovora oko ove dvije sjednice, izaći iz koalcije sa DPS.

Radović je ustvrdio da bi u tom slučaju trebalo raspisati vanredne lokalne izbore, i najavio da Izbor na njima neće učestvovati.

Predsjednik hercegnovskog OO DPS Slobodan Radović Krušo obasnio je ranije da su potrebne dodatne konsultacije oko tema o kojima će se raspravljati na sjednicama lokalnog parlamenta i da oni "kao odgovorna partija, prvenstveno zbog građana, moraju da utvrde sve okolnosti kako ne bi bilo nikakve dileme oko zakonitosti izbora predsjednika(ce) Opštine, odnosno tumačenja Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta Opštine Herceg Novi.On nije doveo u pitanje funkcionisanje koalcije DPS Izbor.

Upravni sud je nakon tužbe Građanskog saveza, poništio odluku kojom je 6. avgusta prošle godine Nataša Aćimović (Izbor) izabrana za predsjednicu opštine Herceg Novi.

Na 19. Sjednici SO, između ostalog, trebalo je da bude donesena i odluka o budžetu za 2016. godinu.