Sindikat doktora medicine: Uvrijeđeni smo tretmanom koji dobijamo od ministarstva

“Zamislite državu sa najgorim zdravstvom u Evropi (prema potrošačkom zdravstvenom indeksu), u kojoj ljekari nemaju pravo na štrajk, dopunski rad, niti pravo na pregovaranje o kolektivnim ugovorima za djelatnost koje su nosioci, državu u kojoj ministri i poslanici primaju 3-4 puta veću zaradu od doktora medicine

61 pregleda12 komentar(a)
stetoskop, doktor, ljekar, Foto: Pixabay.com
18.02.2016. 12:25h

U Sindikatu doktora medicine Crne Gore tvrde da je apsolutno neprihvatljivo uvećanje zarade od pet odsto za redovan rad i da su uvrijeđeni tretmanom koji dobijaju od ministarstva.

“To znači da će doktoru medicine-specijalizantu plata biti uvećana za 19,5 eura, specijalisti za 22,5 eura, a subspecijalisti 32,5 eura”, kazali su.

Iz Sindikata su nahglasili da je ministarka iznijela podatke iz novembra mjeseca po kojima izabrani doktor za odrasle prima 755 eura, pedijatar 886, specijalista 928, a subspecijalista 1.200 eura.

“Mi vjerujemo našoj Ministarki i stoga ćemo u narednim danima imati pojačane aktivnosti ka njenom resoru jer smo bili u očiglednoj zabludi u vezi sa visinom naših primanja”, istakli su.

Iz Sindikata su poručili da će ka nadležnim inspekcijama podnijeti više stotina prijava sa platnim listama u kojima će zahtijevati da se utvrde nepravilnosti pri obračunu zarada i usklade sa ciframa koje su naveli iz Ministarstva.

“Zamislite državu sa najgorim zdravstvom u Evropi (prema potrošačkom zdravstvenom indeksu), u kojoj ljekari nemaju pravo na štrajk, dopunski rad, niti pravo na pregovaranje o kolektivnim ugovorima za djelatnost koje su nosioci, državu u kojoj ministri i poslanici primaju 3-4 puta veću zaradu od doktora medicine. Ta država zove se Crna Gora”, zaključuju u Sindikatu.