Nakon nevremena normalizovano stanje u durmitorskom području

U srijedu oko podne struja je stigla u poddurmitorska sela, a sa smirajem dana i u Šarancima izuzev osam potrošača

0 komentar(a)
Žabljak, nevrijeme, Foto: Obrad Pješivac
11.02.2016. 12:44h

Nakon olujnog nevremena koje je u noći između utorka i srijede zahvatilo durmitorsko područje i tom prilikom gotovo sva sela ostavilo bez struje, angažovanjem ekipa električara stanje se gotovo normalizovalo.

U srijedu oko podne struja je stigla u poddurmitorska sela, a sa smirajem dana i u Šarancima izuzev osam potrošača. Na tom prostoru se i danas radi pa električari očekuju da će ovi potrošači do večeri dobiti struju.

Struja je te večeri nestala i kod potrošača u Nadgori, Uskocima, Paležu, Podgori, Kočadolu i Tepcima. Danas oko podne struja je stigla u Tepca i na Štuoc gdje se napajaju telekomunikacioni i dugi objekti.

Električari nastoje da osposobe mrežu i prema ostalim naseljima.

Izvor iz žabljačke elektrodistribucije kaže da je olujni vjetar, koji je dostizao brzinu od preko 115 kilometara na sat te večeri polomio 15 stubova, među kojima i nekoliko armirano-betonskih i rušeći stabla pokidao nebojene metre vazdušnih vodova.

Osim oštećenja krova na jednoj vikendici uz šetalište prema Crnom jezeru, na koju je palo stablo, druge štete na imovini nijesu evidentirane.