Budućnost Voli dočekuje Igokeu: Vrijeme je za pobjedu

Košarkaši Budućnost Volija danas (17 časova) dočekuju Igokeu, što je savršena prilika da prekinu seriju od osam uzastopnih poraza

1371 pregleda1 komentar(a)
Filip Barović na utakmici 3. kola sa Igokeom u Laktašima, Foto: Aba-liga.com

Izbora nema, prava na kiks još manje - košarkaši Budućnost Volija danas (17 časova) moraju da pobijede Igokeu. Ili... Bolje staviti tri tačke jer zaključak bi mogao da boli.

Tim koji je od početka sezone vodio Aleksandar Džikić, a na po jednoj utakmici privremeni trener Đorđe Adžić i novi šef stručnog štaba Jasmin Repeša, u najcrnjoj je seriji u istoriji kluba iz Njegoševog parka.

Nakon osam uzastopnih poraza samopouzdanja nema, ali je razlika u kvalitetu između vicešampiona Crne Gore i BiH ogromna, zbog čega pobjeda ne bi smjela da dođe u pitanje.

Uostalom, aktuelni vladar ABA lige se bori za 2. mjesto pred plej-of, a novim porazom bi doveo u pitanje i sam plasman u doigravanje. O posljedicama na sastav ekipe da ne govorimo...

"Vezali smo nekoliko dobrih treninga, ekipa odlično reaguje i polako uvodimo sistem kakav želimo. Igokea igra brzu i zanimljivu košarku, vjerujem da nas očekuje odlična utakmica. Nadam se da će gledaoci doći u što većem broju da nas podrže i da ćemo doći do pobjede", istakao je Repeša.

Osim razlike u kvalitetu, budžetu, ambicijama..., Budućnosti naruku ide i istorija. Od 16 utakmica sa timom iz Alesandrovca, Podgoričani su dobili 12, a u „Morači” svih osam. Uzgred, već dva puta su ove sezone su slavili u Laktašima - u četvrtfinalu ABA Superkupa (90:86) i 3. kolu ABA lige (85:78).

Budućnost je u odnosu na te mečeve jača za Norisa Kola, Gogu Bitadzea i Džejmsa Bela, ali nema Nikole Ivanovića i Alekse Ilića, kao ni ranije otpuštenog Erona Krafta.

"Igokea ima veoma iskusnu i kvalitetnu ekipu, koja se dosta mijenjala tokom sezone, ali igra dobru i brzu košarku. Vjerujem da nas očekuje zanimljiva utakmica i nadam se pobjedi, kako bismo prekinuli crni niz u kojem se trenutno nalazimo", istakao je Filip Barović.