Delta siti prodat Afrikancima

Kupac je Hiprop Investments (Hyprop Investments), najveći afrički fond koji je specijalizovan za ulaganja u tržne centre koji je investiciju platio 202,8 miliona dolara

78 pregleda0 komentar(a)
Delta siti, Foto: Arhiva "Vijesti"
09.02.2016. 15:53h

Delta je prodala svoje tržne centre u Podgorici i Beogradu, potvrđeno je "Blicu" u toj kompaniji.

Kupac je Hiprop Investments (Hyprop Investments), najveći afrički fond koji je specijalizovan za ulaganja u tržne centre koji je investiciju platio 202,8 miliona dolara.

"Tačno je da su "Delta siti" u Beogradu i Podgorici prodati Hiprop Investments fondu. Vrijednost transakcije je 202,8 miliona" kazali su iz PR službe Delta holdinga.

"Hajprop Investments", je najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, a kako je objavljeno na njihovom sajtu, ta kompanija je preuzela je 60 odsto udela u šoping centrima u Beogradu i Podgorici, dok je kompanija "Homested Grup Holdings Limited" postala vlasnik ostalih 40 odsto.

Izvršni direktor Hajpropa Peter Prinslo rekao je da je ovo vrlo atraktivna investicija koja upotpunjuje njihovu strategiju da razvijaju visoko kvaltetne šoping centre.

Tržnim centrima će upravljati novooformljena kompanija "Hajstid (Hystead) Limited", sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

U narednih 12 mjeseci, Delta će u ime kompanije "Hajstiad" upravljati šoping centrima u Beogradu i Podgorici, a najavljeno je i da se razmotriti otvaranje kancelarije u Beogradu, piše "Blic".