Ravaneli: Iguain i Dibala - kakva dva napadača!

0 komentar(a)
Dibala, Foto: Beta-AP
08.02.2016. 16:32h

Od početka 2016. godine u Seriji A je postalo jasno da šampionsku trku vode samo dva tima - Napoli i Juventus.

Napolitanci igraju čudesan fudbal, navijači su se vratili u eru Dijega Maradone i sanjaju Skudeto, dok je Juve polako i sigurno gradio put ka vrhu - u seriji je od 14 pobjeda zaredom koja ga je dovela do dtuge pozicije s dva boda manje od "azura".

Sve to je uvod u subotnji međusobni duel u Torinu koji bi mogao da otkloni dileme da li je ovaj Napoli dovoljno jak da ide do kraja...

Fabricio Ravaneli, bivši napadač "stare dame" za "goal.com" je analizirao dva tima i zaključio da imaju najbolje igrače u Italiji. U pitanju su Gonsalo Iguain i Paulo Dibala.

Ravaneli, naravno, nije otkrio toplu vodu, ali je činjenica da je malo ko vjerovao da dva Argentinca mogu da imaju ovakvu sezonu.

"Nemam dilemu da će njih dvojica, ili makar jedan, biti prve zvijezde derbija. U posljednjih 16-20 metara na terenu Iguain je ubitačan i jedini je napadač u Italiji koji u svakom trenutku, bez obzira na to u kakvoj je situaciji, može da pronađe put do gola. On vidi mrežu u trenucima kada je niko ne vidi", rekao je Ravaneli.

I u pravu je, Iguain je ove sezone u Seriji A dao 24 gola u isto toliko mečeva.

"On je spoj inteligencije, snage i kvaliteta - to se vidi u komunikaciji sa saigračima. S njim u napadu nije teško igrati", jasan je Ravaneli.

Ako je Iguain već napadač sa velikim iskustvom, Dibala je ljetos iz Palerma stigao u Juve kao igrač koji je skupo plaćen (s bonusima između 35 i 40 miliona eura) i koji tek treba da se dokazuje.

Nakon slabog starta sezone, u kojem se uklopio u sivilo šampiona, Dibala je zablistao - do sada je na 23 meča u ligi dao 13 pogodaka, ima i osam asistencija, a italijanski mediji su izračunali da je kreirao čak 56 šansi za gol Juvea!

"Priznajem da me je Dibala iznenadio. Znao sam da je odličan igrač, ali nisam vjerovao da već u prvoj sezoni može da postane tako važan za igru Juventusa. A svi znamo koliko opterećenje dres Juvea može da bude za mladog igrača. Ipak, on ima fenomenalnu lijevu nogu, a spreman je i da toliko toga sam semi iskreira, jer je nevjerovatno brz u driblingu i pas igri", dodao je Ravaneli.