Orban: Zapad je kriv za migrantsku krizu

Orban, koji je danas u Budimpešti bio domaćin premijerki Poljske Beati Šidlo, kazao je da je fenomen migranata nije nastao nasilno u Evropi", ali da su migranti pozvani u zapadne evropske zemlje "bez kontrole, filtriranja ili bezbjednosnih provjera"

1 komentar(a)
Viktor Orban, Beata Šidlo, Foto: Reuters
08.02.2016. 15:46h

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da su lideri nekih zapadnih evropskih zemalja krivi za "veoma ozbiljan teroristički rizik", kao i za narušavanje svakodnevne bezbjednosti u Evropi.

Premijer Mađarske je rekao da se "mora zaustaviti" migracija i ponovo pozvao na "evropsku odbrambenu liniju" na sjevernoj granici Grčke u cilju zaustavljanja priliva migranata.

Orban, koji je danas u Budimpešti bio domaćin premijerki Poljske Beati Šidlo, kazao je da je fenomen migranata nije nastao nasilno u Evropi", ali da su migranti pozvani u zapadne evropske zemlje "bez kontrole, filtriranja ili bezbjednosnih provjera".

Beata Šidlo je takođe pozvala na jačanje južne šengensku granicu, rekavši da "problem migracije mora biti riješen van granica EU".