Bridlav: Pozivnica za NATO iskorak od velikog značaja za Alijansu i Crnu Goru

Krivokapić i Bridlav su saglasni da je za napredniji proces pristupanja Crne Gore Sjeverno-atlantskom sporazumnom savezu potreban konstantan rad na ispunjivanju uslova za učlanjenje, kao i jačanje komunikacije između dražava članica NATO alijanse i Crne Gore

7 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Filip Bridlav, Foto: Skupstina.me
03.02.2016. 15:14h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Filipa M. Bridlava, vrhovnog savezničkog komandanta za Evropu, čija posjeta, kako je saopšteno, predstavlja čin podrške Crnoj Gori nakon dobijanja pozivnice za punopravno članstvo u alijansi.

Sagovornici su ocijenili da je pristupanje Crne Gore NATO alijansi korisno za obije strane.

"Crna Gora je ocijenena kao država koja, između ostalog, svojim dobrim međunarodnim odnosima, posebno u dobrosusjedskim odnosima, daje značajan doprinos regionalnoj stabilnosti, dok NATO Crnoj Gori doprinosi u različitim sferama, a najviše u unaprijeđivanju bezbjednosti i stabilnosti", saopštili su iz kabineta Krivokapića.

Krivokapić i Bridlav su saglasni da je za napredniji proces pristupanja Crne Gore Sjeverno-atlantskom sporazumnom savezu potreban konstantan rad na ispunjivanju uslova za učlanjenje, kao i jačanje komunikacije između dražava članica NATO alijanse i Crne Gore.

Bridlav je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljsto što je Crna Gora dobijanjem pozivnice za pristup NATO savezu napravila iskorak koji je od velikog značaja kako za NATO, tako i za Crnu Goru, te uputio riječi podrške Krivokapiću na integracionom putu Crne Gore i ocijenio pozitivnim do sada sprovedene reforme.

Krivokapić je poručio da je crnogorski Parlament otvoren i spreman za intenziviranje dijaloga koji vodi ka boljem razumijevanju i saradnji.