Socijaldemokrate zloupotrijebile FB profil Dnevnog centra Nikšić?

Zbog pomenute zloupotrebe DF je pozvao Radojku Koprivicu, direktoricu Dnevnog centra, da podnese ostavku

151 pregleda11 komentar(a)
Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Foto: Facebook
02.02.2016. 16:34h

Nikšićki odbori Pokreta za promjene i Demokratskog fronta reagovali su zbog toga što je, kako su istakli, Fejsbuk stranica Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju zloupotrebljena u političke svrhe i na njoj su postavljene fotografije sa kongresa Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

„Pokret za promjene i Demokratski front sa žaljenjem konstatuju da je Dnevni Centar zahvaljujući direktorici postao Centar Socijaldemokrata Crne Gore. Fotografije sa zvaničnog fejsbuk profila su dokaz zloupotrebe državnih resursa i lične promocije visokih funkcionera SD-a kroz prizmu jedne institucije koja treba da ima posebni senzibilitet kao i pažnju sveukupne javnosti“, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao Vladan Raičević, odbornik DF-a iz redova PzP-a.

Zbog pomenute zloupotrebe DF je pozvao Radojku Koprivicu, direktoricu Dnevnog centra, da podnese ostavku jer „ovakvim činom gubi kredibilitet i pravo da se nalazi na toj poziciji“.

„Ovakvo samoreklamerstvo zapravo pokazuje malignitet aktuelnih režimskih strankoida, koji svoje prinadležnosti i svoj patriotizam mjere funkciom i sličnim benefitima. Ovo je još jedan u nizu dokaza da je država zarobljena, kao i da su institucije u kandžama onih koji ne biraju način i sredstvo da jeftinim marketingom sačuvaju pozicije i ono što iz njih proizilazi. Ako su spremni da ovako osjetljivu društvenu grupu zloupotrebljavaju, onda je jasno o kakvim ličnostima se radi“, poručio je Raičević.

Pokret za promjene i Demokratski front očekuje reakcije i osudu cjelokupne javnosti, a pomenuti slučaj je, smatra Raičević, dokaz zašto treba bojkotovati izbore i zašto je jedini način prelazna vlada, jer u suprotnom, poručio je, „ovo će biti svakodnevni prizor“.

Kako je Koprivica objasnila „Vijestima“ ona nema svoju Fejsbuk stranicu pa se dešava da se bez njenog znanja na tzv. B stranici profila Dnevnog centra pojave fotografije koje se ne odnose na ustanovu na čijem je čelu.

„Primarna stranica je Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, a na B stranici, koja je označena kao Dnevni centar, nalaze se moje fotografije koje se tiču aktivnosti vezanih za Dnevni centar. Međutim, dešava se da neko moju fotografiju taguje i ona se pojavi na toj B stranici, što je bio slučaj i sa fotografijama sa Kongresa. Čim sam to vidjela fotografije sam istog trenutka obrisala“, kazala je Koprivica.