KSCG osudio incident i suspendovao aktere

"Nakon uzetih izjava, dopunskog izvještaja službenih lica, izvještaja o preduzetim mjerama Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, nadležni organi KSCG će shodno Disciplinskom pravilniku donijeti konačne odluke o sankcijama za učesnike u navedenom događaju", kaže se u saopštenju KSCG

96 pregleda8 komentar(a)
Lovćen, Foto: Screenshot (YouTube)
02.02.2016. 14:22h

Dan nakon užasnih scena na Cetinju, gdje je opštom tučnom završen meč 19. kola Erste košarkaške lige između Lovćen basketa i Ibra, saopštenjem se obratio Košarkaški savez Crne Gore.

"KSCG najoštrije osuđuje nesportsko ponašanje i incidente koji su se dogodili nakon zavšetka utakmice 19. kola Erste lige Lovćen Basket -– Ibar kojom prilikom je došlo do fizičkog obračuna igrača oba tima i domaće publike u kojem su lakše tjelesne povrede zadobila četiri igrača KK Ibar i jedan igrač KK Lovćen Basketa.

Na osnovu odgledanog snimka i izvještaja službenih lica, a na osnovu člana 59 C Propozicija takmičenja Erste lige - slaba organizacija utakmice, fizički napad gledalaca, suspenduje se dvorana SC Lovćen.

Zbog učestvovanja u fizičkom obračunu, na osnovu člana 59D Propozicija takmičenja Erste lige, suspenduju se igrači KK Lovćen Basket:Milutin Đukanović, Mikaile Tmušić i Petar Jovanović, kao i igrači KK Ibar: Vladimir Tomašević, Goran Posuka i Armin Kalić.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su priveli na saslušanje sve igrače KK Lovćen Basket i KK Ibar koji su učestvovali u navedenom događaju, a izjave su uzete od službenih predstavnika obije ekipe, službenih lica utakmice, dvojice gledalaca koja su ušla u teren i fizički nasrnula na igrače gostujućeg tima i iste su proslijeđene Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju na dalji postupak odlučivanja.

Nakon uzetih izjava, dopunskog izvještaja službenih lica, izvještaja o preduzetim mjerama Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, nadležni organi KSCG će shodno Disciplinskom pravilniku donijeti konačne odluke o sankcijama za učesnike u navedenom događaju", kaže se u saopštenju.