Crveni krst Pljevlja: Bolji pristup dječijim i socijalnim pravima RAE populacije

Ovim projektom u Pljevljima je obuhvaćeno 12 porodica sa ukupno 51 članom koji su smješteni u naselju Trlica gdje će se aktivnosti u okviru projekta uglavnom I obavljati I kroz radionice I rad na terenu podići svijest o značaju ove oblasti za njihovu integraciju

91 pregleda0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
26.01.2016. 15:40h

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i uz finansijsku podršku Unicef-a počela je sa realizacijom projekta ‘Poboljšanje pristupa dječijim i socijalnim pravima za raseljene i domicilne pripadnike RAE (Romi,Aškalije,Egipćani) populacije’.

Smisao i cilj projekta da se pripadnici ove populacija bolje upoznaju sa pravima i obavezama iz oblasti dječije i socijalne zaštite što bi značajno doprnijelo njihovu integraciju u društvu.

Ovim projektom u Pljevljima je obuhvaćeno 12 porodica sa ukupno 51 članom koji su smješteni u naselju Trlica gdje će se aktivnosti u okviru projekta uglavnom i obavljati i kroz radionice i rad na terenu podići svijest o značaju ove oblasti za njihovu integraciju.

Partneri u ovom projektu ‘Crnogorski ženski lobi’ koje se bavi ženama kao ugroženom populacijom će organizovati radionice za njihovu ciljnu grupu,dok je ‘Pravni centar’ zadužen za pravna pitanja i pomoć prilikom izrade isprava i drugih dokumenata za one pripadnike RAE populacije kojima to bude potrebno.

Nadamo se da će ovaj projekat uspjeti da popravi situaciju i makar malo poboljša život ovog ugruženog dijela našeg stanovništva.

Inače projekat se osim u našem gradu sprovodi u još nekoliko crnogorskih opština kao što su Berane, Bijelo Polje I Nikšiću.