Kamerun: Napadi bombaša samoubica, poginulo najmanje 28 ljudi

Vojni zvaničnik Džejkob Kođi rekao je da postoji mogućnost da iza napada stoje ekstremisti iz islamističke organizacije Boko haram. Prema njegovim riječima, moguće je da se negdje još kriju njihovi saučesnici

0 komentar(a)
Kamerun, bombaški napad, Foto: Twitter
25.01.2016. 19:53h

Najmanje 28 ljudi ubijeno je danas u napadima bombaša samoubica u gradu Bodo na sjeveru Kameruna, blizu granice sa Nigerijom, saopštili su lokalni zvaničnici.

U četiri eksplozije, od kojih su se dvije dogodile na lokalnoj pijaci, a dvije u samom gradu, ranjeno je 65 ljudi.

Guverner provincije Midjijava Bakari rekao je da postoje informacije da su bombaši samoubice došl iz Nigerije i da se sada ispituje gdje su proveli noć uoči napada.

Vojni zvaničnik Džejkob Kođi rekao je da postoji mogućnost da iza napada stoje ekstremisti iz islamističke organizacije Boko haram. Prema njegovim riječima, moguće je da se negdje još kriju njihovi saučesnici.

"Rasporedili smo vojnike u toj oblasti kako bi pomogli lokalnim odbrambenim grupama pošto smo obaviješteni da je nekoliko boraca (Boko harama) dopratilo bombaše u Kamerun iz Nigerije", rekao je Kođi.

Ekstremisti Boko harama, koji su najaktivniji u Nigeriji, intenzivirali su prošle godine napade i na susjedni Kamerun, Niger i Čad, zemlje koje pomažu Nigeriji u suzbijanju terorista. Boko haram se u martu prošle godine pridružio terorističkoj Islamskoj državi.