Janović: Šteta, sudije su nas upropastile

210 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Betaphoto
23.01.2016. 18:55h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović nikada u karijeri nije bio tako ogorčen.

"Bilo je čisto isključenje u našem posljednjem napadu, kada sam fauliran. Žao mi je jer nosim gorčinu poslije utakmice, a volio bih da kažem puno lijepih riječi. Reprezentativci Srbije su to zaslužili, sjajni su momci, naši veliki prijatelji, svjetski igrači... Sve što su do sada osvojili oni su i zaslužili, a sada - nisu! Bilismo bolji, na brutalan način smo pokradeni. Žao mi je zbog ovoga, sudijski par zaista nije bio na visini zadatka, ili jeste na visini zadatka za neki njihov cilj. Baš mi je žao, kao sportista im čestitam, ali kao čovjek sam razočaran. Organizacija je bila fenomenalna, sve je bilo odlično, ali ako je trebalo da oni uzmu zlato, trebalo je to prije da nam se kaže, da znamo, da ne moramo ovako da se borimo. Čestitam momcima. Kada smo ranije osvajali srebrne medalje uvijek smo govorili da smo sami krivi i čestitali smo protivniku. Međutim, mi smo bili bolji u ovom finalu. Jednostavno, žao mi je", u jednom dahu izgovorio je Janović.

Vladimir Gojković nije kritikovao sudije nakon finala, ali je u svakoj njegovoj rečenici moglo da se nasluti da nije zadovoljan kako su Margeta i Stavridis odradili posao.

"Prvo treba pogledati utakmicu, analizirati je, pa reći neke stvari. Možda neke sudijske odluke nisu bile na mjestu. I pored toga smo imali u jednom momentu stvar u svojim rukama. Nemam šta kome da zamjerim...Ali, momenat kada je poništen gol Aleksandra Radovića, potom smo primili pogodak iz naše nepažnje, jer smo mislili da ga je sudija priznao. Jedan sudija je svirao gol, drugi nije", kaže Gojković. Problema je bilo mnogo...

"Taj momenat je odlučio meč, a onda je došla i povreda Aleksandra Ivovića. Zatim je isključen Antonio Petrović i odmah se osjetio taj manjak igrača. Došli smo do 9:8, tada nije svirano čisto isključenje nad Nikolom Janovićem. Imali smo pad početkom posljednje četvrtine, ali nije bilo realno da protiv Srbije držite visok ritam tokom cijelog meča. Da je sudija priznao gol Radovića utakmica bi bila pod našom kontrolom. Srbi daju na svakom meču po 12-13 golova, i da ne računamo ovaj deseti gol, i sad bismo ih sveli ispod te cifre. To je ono što smo željeli".

"Bili smo potrošeni, vidjelo se da smo bili umorni. Sada je najvažnije biti pametan poslije ovoga. Stanje u vaterpolu nije kao poslije Malage da ima dosta kvalitetnih igrača. Moramo da se mnogo ozbiljnije pripremimo za rad i onda će sve biti bolje na Olimpijskim igrama. Mi to moramo dočekati spremni".

Srpski novinari su ga prokomentariše detalj kada je Mlađan Janović kapicom gađao sudiju.

"Nisam vidio to. Ako jeste, to znači da je bio iziritiran, ali nema opravdanja. Imali smo veliki broj isključenja bez lopte, a ako smo igdje jaki, to je na tim bekovskim pozicijama", istakao je Gojković.