Stijepović: Turistički inspektor dreždi pored kontejnera i motri na skijaše

“Kontejneri niču svuda po Žabljaku, čemu sad ova komedija”, pitao je Stijepović

77 pregleda7 komentar(a)
Darko Stijepović, Foto: Obrad Pješivac
22.01.2016. 13:44h

Vladina strategija ravnomjernog razvoja se svela na razvojni haos koji nema nikakvu šansu, pri čemu se onemogućava preduzetnička inicijativa lokalnog stanovništva, ocijenjeno je iz nevladine organizacije (NVO) Centar za razvoj Durmitora.

Direktor te NVO, Darko Stijepović, kazao je da je stvaranje monopola birokratske vrhuške radi svoje lične koristi, u poslovima koje oni ne mogu dobro obavljati, logična posljedica prihvaćenog koruptivnog koncepta koji Vlada sprovodi.

“Korupcija u postupku privatizacije Ski centra Durmitor, kroz koju su isparili odnosno napravili krug milioni eura, jeste prava slika šta premijer Milo Đukanović podrazumijeva pod regionalnim razvojem”, naveo je Stijepović u saopštenju.

On je rekao da se na skijalištu Savin kuk dešava 'čudo neviđeno'.

“Inspektori Uprave za inspekcijske poslove srocali su se i već danima su opsadirali jedan kontejner. Turistički inspektor dreždi pored kontejnera sa starim skijama i motri na skijaše”, kazao je Stijepović.

Inspektorka, kako je dodao, svakodnevno kontroliše gradnju odnosno taj zarđali kontejner koji je lokalni mještanin postavio na svom imanju prije 20 godina.

“Kontejneri niču svuda po Žabljaku, čemu sad ova komedija”, pitao je Stijepović.

On je rekao da pred tim kontejnerom za skije glava jedine preostale porodice u selu Razvršje izdaje najjeftiniju ski opremu u državi i mrzne se svaki dan po 12 sati.

“Decenijama, svoj preskromni, najmanji i najteži biznis u zimskom turizmu obavlja na svojoj zemlji, sve nabavlja i obnavlja sam, brine i uslužuje. Ne posluje na terenu skijališta i ni na koji način ne ugrožava nikoga. Njegove cijene su male i njegova ukupna zarada ne može preći nekoliko hiljada eura”, precizirao je Stijepović.

Upravo sada, kako smatra, na terenima skijališta se grade grozomorni objekti, divlje garaže i šepure stari objekti bez dozvole.

“Ko može naćerati inspektore na lakrdijaško ponašanje osim njihovih poglavica”, pitao je Stijepović.