Budućnost - „Dan D” za pojačanja

Budućnost je za sada dovela samo jednog igrača - desnog beka Perišu Pešukića, koji je jesenas nosio dres Rudara, a prije toga Zete

1758 pregleda1 komentar(a)
Miloš Raičković bi mogao da se vrati u Budućnost, nakon dvije godine u Maleziji, Foto: Savo Prelević

Budućnost traga za pojačanjima, a danas bi trebalo da bude poznat ishod većine razgovora koje Podgoričani vode sa pojedinim igračima, uglavnom sa domaće scene.

Trener Branko Brnović želi, koliko je to moguće, da od prvog dana priprema zna na koga sve može da računa u drugoj polusezoni. Budućnost sjutra počinje sa treninzima, kada bi okvirno trebalo da bude i poznato ko će sve na proljeće nositi plavo-bijeli dres.

Budućnost je za sada dovela samo jednog igrača - desnog beka Perišu Pešukića, koji je jesenas nosio dres Rudara, a prije toga Zete.

Podgoričani bi danas trebalo da dobiju odgovore od Miloša Raičkovića, svog nekadašnjeg člana, koji je dvije godine igrao u Maleziji, kao i Miroja Jovanovića, člana Iskre.

Njih dvojica su na meti Budućnosti - Raičković (25) bi trebalo da donese čvrstinu u vezni red, a Jovanović (31) da pojača bočne pozicije. On je prethodno igrao za Mladost (sadašnji OFK Titograd), Kom i Rudar, a upisao je i tri nastupa za reprezentaciju Crne Gore, upravo dok je Brnović bio selektor. Postigao je i jedan gol.

Danas bi trebalo da bude poznato, ili možda jasnije, da li će napad Budućnosti na proljeće predvoditi Aleksandar Vujačić. Situacija je u slučaju fudbalera Petrovca znatno komplikovanija nego u slučaju Raičkovića i Jovanovića, jer Budućnost, kako stoje stvari, treba da uplati određeno obeštećenje.

Podgoričani već desetak dana pokušavaju da dovedu Damira Kojaševića, povremenog crnogorskog reprezentativca, svog nekadašnjeg člana, koji je istovremeno i na meti OFK Titograda. Situacija sa Kojaševićem, međutim, mogla bi da se oduži, jer su finansijski zahtjevi doskorašnjeg fudbalera kazahstanskog Šahtjor Karagandija, trenutno, mnogo veći od finansijskih kapaciteta Budućnosti.

Podgoričanima treba i štoper, nakon odlaska Vladana Adžićau korejski Pohang. Prva želja je Đorđe Đurić, bivši igrač Rudara, koji je dvije sezone nosio dres Čukaričkog, ali se jesenas nije naigrao na Banovom brdu.

Budućnost ima neka imena i “u rezervi”, pa ako otpane dolazak Kojaševića spominje se Nenad Marinković, bivši fudbaler Partizana, donedavno član Rada, dok kao opcija u posljednjoj liniji figurira čak i Miloš Bakrač, ponajbolji fudbaler Sutjeske prošle sezone, nekadašnji štoper Budućnosti, koji je i dalje član sarajevskog Željezničara.

Uglavom, puno imena, a malo vremena, još manje para - Brnović traži pojačanja, danas će biti mnogo jasnije šta će uprava kluba moći da mu ispuni.

Glavni dio priprema za nastavak sezone, u kojem će napasti titulu sa 4. mjesta, Podgoričani će provesti u Međugorju