Gojković i Mustur: Vlast u Herceg Novom prikirva sopstvene krminogene radnje

„Radović koji je i predsjednik Odbora direktora Stambeno komunalnog preduzeća, gura projekat LED rasvjete –i želi da smijeni sadašnjeg direktora ovog preduzeća, koji se protivi ovakvom načinu realizacije projekta. Da ima osnova za sumnju potvršuje i žalba drugoplasirane firme na tenderu za dobijanje ovog posla“, kazao je Gojković

84 pregleda6 komentar(a)
Obrad, Gojković, Mirko Mustur, Foto: Slavica Kosić
15.01.2016. 15:52h

„Vlast u Herceg Novom koje zajedno čine DPS I Izbor prikriva sopstvene krimonogene radnje i krajnje je vrijeme da se zaštite interesi grada“, konstatovano je na današnjoj konferenciji za novinare nezavisnih odbornika Obrada Gojkovića i Mirka Mustur iz kluba "Za dobro Novog - Demokrati Herceg Novog" .

Uz konstataciju da su nezakoniti poslovi u najvećem bokeljskom gradu u sjenci afere Budva, Gojković je je kazao da su mnogi projekti među njima Herceg Novi - Evropska prijestonica kulture 2021, FREE KICK MASTER organizovani netransparento i , sumnajuju nezakonito.O svemu je obaviještena Policija i državno tužilaštvo, ali odgovora nema.

Za projekat Herceg Novi- Evropska prijestonica kulture 2021 godine, Gojković je kazao i da nije bilo tendera za izbor tima koji će pripremiti projekat. Rebalanskom budžeta TO Herceg Novi za ovaj projekat je opredijeljeno i do sada potrošeno 275 hiljada eura, a Maribor u Sloveniji koji je takođe konkurisao za taj projekat, za iste pripreme potrošio je 30 hiljada eura, naveo je Gojković.

Prema njegovim tvrdnjama netransparentno je i kako su trošena sredstva za projekat Free Kick Master. „Sedam dana nakon što je Klub odbornika Demokrate Novog, razotkrili da je isplaćeno 59.000 eura za organizovanje događaja a da on nije održan i krivične prijave Građanskog saveza, TO obznanjuje da su oni 4. decembra potpisali aneks ugovora za realizaciju Free kick Mastera“,naveo je Gojković.

Gojković tvrdi i da je jedan broj odbornika u SO Herceg Novi u konfliktu interesa, jer su (ili su bili) istovremeno izvršni direktori privatnih firmi, odnosno javnih ustanova. Kao primjer navedeni su odbornici Dušan Radović Krušo i Nataša Martić koji su u jednom periodu bili i direktori Agencije za razvoj Herceg Novi i lokalne Turističke organizacije i to u vrmenu kada su se „donosile odluke o projektima kao što su Evropska prijestonica kulture i Free Kick Master“.

„Radović koji je i predsjednik Odbora direktora Stambeno komunalnog preduzeća, gura projekat LED rasvjete –i želi da smijeni sadašnjeg direktora ovog preduzeća, koji se protivi ovakvom načinu realizacije projekta. Da ima osnova za sumnju potvršuje i žalba drugoplasirane firme na tenderu za dobijanje ovog posla“, kazao je Gojković.

Komisija za sprečavanje sukoba interesa, upkos zahtjevima. ne saopštava koji su odbornici SO Herceg Novi u sukobu interesa, istovremeno učestvuju u donošenju odluka koje mogu pribaviti nezakonitui korist njihovim privatnim firmama, kao i koji od njih nisu prijavili imovinu i prihode. „U odgovoru koji je potpisao predsjednik Slobodan Leković , poslali su nam spisak sa 30 imena , iako u skupštinskim klupama lokalnog parlamenta sjedi 34 oro odbornika. Na spisku su i tri lica koji nisu odbornici“, kazao je Gojković i .

Posljedice svih afera, a mnoge će još isplivati, biće višemilionske štete po grad , poručio je Obrad Gojković.