Mesi propušta OI u Rio de Žaneiru

“Bilo bi pretjerivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu poslije svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom dijelu godine”, rekao je Herardo Martino za argentinski list “Klarin”

0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
11.01.2016. 15:41h

Lionel Mesi će propustiti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog ljeta, rekao je danas selektor “gaučosa” Herardo Martino.

As Barselone želi da se kocentriše na Kopa Ameriku u junu, a zatim da ode na odmor uoči početka sljedeće sezone, radine nego da učestvuje na avgustovskim Igrama.

Mesi je 2008. sa Argentinom osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu.

“Bilo bi pretjerivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu poslije svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom dijelu godine”, rekao je Martino za argentinski list “Klarin”.

Martino je dodao da “zdrav razum” nalaže da Mesi i nekolicina važnih argentinskih reprezentativaca nastupe samo na Kopa Americi.

“S obzirom na količinu fudbala u njihovim nogama, mislim da je logično da ih poštedimo igranja na oba takmičenja. Važnije je da budu u dobroj formi za utakmice kvalifikacija za Mundijala i da budu na pripremama svojih klubova poslije Kopa Amerike”, rekao je Martino.

Mesi je najozbiljniji kandidat za osvajanje Zlatne lopte, koja se večeras od 18.30 dodjeljuje najboljem fudbaleru svijeta za 2015.