Božićnim raftingom Tarom obilježili 100-godišnjicu Mojkovačke bitke

“Željeli smo na ovaj način, bez imalo političkog prizvuka da obilježimo važan jubilej, a sve u skladu s istorijskim činjenicama, prema kojima je rijeka Tara bila vrlo značajna tokom vođenja Mojkovačke bitke," kazao je Čobeljić

72 pregleda5 komentar(a)
Božićni rafting, Foto: Extreme Montenegro
07.01.2016. 19:55h

Božićnim raftingom Tarom od Sjerogošta do Mojkovca, na specifičan način članovi Sportskog društva “Extreme Montenegro” obilježili su danas 100-godišnjicu Mojkovačke bitke.

Radovana Čobeljića, Janka Markovića, Nikolu i Danila Ristića, članove tog mojkovačkog kluba za ekstremne sportove, loše i prohladno vrijeme nije spriječilo da ostvare cilj.

“Željeli smo na ovaj način, bez imalo političkog prizvuka da obilježimo važan jubilej, a sve u skladu s istorijskim činjenicama, prema kojima je rijeka Tara bila vrlo značajna tokom vođenja Mojkovačke bitke. Takođe, namjera nam je da sličnim aktivnostima promovišemo mojkovački dio te rijeke, koji je neopravdano zapostavljen kada je riječ o ekstremnim sportovima, a izuzetno je atraktivan. Planiramo još sličnih poduhvata i ubuduće,” kazao je Čobeljić, koji je bio vođa ekipe na čamcu.