Ćurčić najavljuje promjene u srpskoj reprezentaciji

0 komentar(a)
Radovan Ćurčić, Foto: Beta
07.01.2016. 18:07h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da nacionalna selekcija mora da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine i najavio da će u predstojećem ciklusu kvalifikacija doći do promjena u timu.

„Ima onih koji su skloni da potcjenjuju grupu u kojoj se nalazimo, a ja znam da Srbija neće nikoga ni precjeniti, ali ni potcijeniti. Naravno, bolje je da smo u grupi s Velsom nego Njemačkom ili Španijom, ali bez obzira na ime rivala, za našu sudbinu pitamo se samo mi.“

„Nismo u situaciji da sebe stavljamo u prvi plan kada drugi igraju na velikim takmičenjima, ali s vјerom u sebe i, na prvom mјestu, timskim duhom, možemo, a ja kažem i moramo, doći do Rusije“ - rekao je Ćurčić u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi D kvalifikacija za Svјetsko prvenstvo sa selekcijama Velsa, Austrije, Irske, Moldavije i Gruzije.

Srbija na poslednja dva evropska prvenstva i Svјetsko prvenstvo u Brazilu nije izborila plasman, a u međuvremenu mlađe selekcije su postale kontinentalni i planetarni šampioni.

Ćurčić je ocijenio da je nezadovoljstvo javnosti zbog neuspjeha u još jednom kvalifikacionom ciklusu na površinu izašlo posle poraza u prijateljskoj utakmici od Češke u Ostravi i dodao da bi iz tog duela trebalo izvući pouke, kao i da bi taj meč trebalo da bude osnov za promjene u nacionalnoj selekciji.

"Ne prihvatam nikakve izgovore, jer rezultat je bio i ostao, bez obzira na spoljne uticaje, jedini sudija. Da, promjena će biti, ali do marta neću govoriti o imenima. Uostalom, važan je tim, a ne pojedinac", rekao je Ćurčić.