Đoković preko Majera do polufinala Dohe i meča sa Berdihom

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
07.01.2016. 20:50h

Novak Đoković nije bio raspoložen za davanje božićnih poklona.

Najbolji svjetski teniser prošao je u polufinale turnira u Dohi pobjedom nad Argentincem Leonardom Majerom, 35. igračem ATP liste, u dva seta – 6:3, 6:4.

U trećem trijumfu u 2016. godini, Đoković je na terenu ostao sat i 34 minuta. Iako je u meč ušao sa dva gema manjka, do kraja prvog seta tri puta je uzeo servis Argentinca i bez problema došao do vođstva.

Na startu drugog seta, Majer je još jednom uspio da osvoji brejk i čuva ga sve do 5:4, kada je servirao za izjednačenje. Prvi igrač planete se tada prenuo i serijom od tri gema riješio duel...

Naredni rival srpskom teniseru biće Tomaš Berdih - Čeh nije imao problema sa britanskim kvalifikantom Kajlom Edmundom (102) - 6:3, 6:2.

Đoković i Berdih su u karijeri odigrali 23 međusobna meča, a šesti teniser ATP liste bio je uspješniji u samo dva - u polufinalu Vimbldona 2010. i četvrtfinalu Mastersa u Rimu 2013. Otada, 28-godišnji Beograđanin nanizao je osam trijumfa...

Muči se sa svojom igrom, baš kao i prošle sezone, i sa rivalima, ali što je najvažnije prolazi – Rafael Nadal probio se do polufinala turnira u Dohi pobijedivši Rusa Andrej Kuznjecova 6:3, 5:7, 6:4.

Na glavnom terenu Kalifa teniskog centra, na kome se radovao osvajanju titule 2014. godine, peti nosilac se zadržao 2 sata i 9 minuta.

Uz loš procenat ubačenog početnog udarca (53%), pet propuštenih brejk lopti (10-5) i četiri izgubljena gema na svoj servis, „kralj šljake“ je meč prelomio osvojivši brejk u devetom gemu posljednjeg seta...

U polufinalu ga čeka Ukrajinac Ilja Marčenko, 94. sa ATP liste, koji je iznenadio Francuza sedmog nosioca Žeremija Šardija – 6:3, 7:6.