Velika Britanija: Dominacija iPhone-a

Na prvo mjesto, prema istraživanju kompanije uSwitch koje obuhvata britansko tržište, našao se najjeftiniji iPhone 6, kontroverzni model sa samo 16 gigabajta (GB) memorije, prenosi SEEbiz

58 pregleda3 komentar(a)
iPhone 5s, Foto: Shutterstock
04.01.2016. 08:59h

Modeli iPhone su na nivou prošle godine u Velikoj Britaniji nastavili višegodišnju dominaciju u prodajnim rezultatima, pa je od deset najprodavanijih mobilnih uređaja čak šest izašlo iz Apple-ove radionice.

Na prvo mjesto, prema istraživanju kompanije uSwitch koje obuhvata britansko tržište, našao se najjeftiniji iPhone 6, kontroverzni model sa samo 16 gigabajta (GB) memorije, prenosi SEEbiz.

U stopu ga slijedi dvije godine star model 5S, a na trećem mjestu je ponovo šestica, ali ona opremljena sa 64 GB memorije. Četvrto mjesto po prodaji zauzima najnoviji model, iPhone 6S 16 GB, uprkos činjenici da se počeo prodavati tek u septembru.

Tek peto mjesto rezervisano je za jedan Samsungov model, a radi se o Galaxyju S6 sa 32 GB. Nakon njega ponovo dolaze dva iPhonea, i to 5C na šestom i 6S 64 GB na sedmom mjestu ljestvice najtraženijih uređaja.

Top deset zatvaraju Samsung Galaxy S6 Edge 32 GB, Samsung Galaxy Note 4 i Samsung Galaxy S5.

Apple nije uspio britanske korisnike uvjeriti da kupuju i njihov „veliki“ iPhone 6 plus, koji nije ušao u deset najprodavanijih. iPhone 6S se, međutim, sve bolje prodaje pa je u novembru upravo taj model bio najprodavaniji uređaj u Velikoj Britaniji.