Saslušavanje Stamatovića uvod u razotkrivanje nove afere?

Spekuliše se da bi zbog ovog slučaja lisice na ruke mogle biti stavljene čak i nekim bivšim ali i aktuelnim ministrima, te da je Stamatović danas pozvan da objasni istražiteljima ko je bio nadležan i na osnovu čega je Vlada 2010. godine firmi Melgonia - Primorka dala garancije od četiri miliona eura, kako bi podigli kredit od skoro 14 ipo miliona eura

102 pregleda0 komentar(a)
Predrag Stamatović, Foto: MVPEI
30.12.2015. 18:37h

Generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Predrag Stamatović saslušan je danas u svojstvu građanina pred ispektorima za privredni kriminal podgoričke policije.

Nalog da se Stamatović sasluša dao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, iz čijeg kabineta danas nije bilo zvaničnog obavještenja o razlozima ovog saslušanja.

O čemu je Stamatović razgovarao sa inspektorima za privredni kriminal, službena je tajna.

TV Vijesti nezvanično saznaje da je prednovogodišnji poziv Stamatoviću uvod za razotkrivanje nove afere i hapšenja i to zbog slučaja barske Primorke.

Spekuliše se da bi zbog ovog slučaja lisice na ruke mogle biti stavljene čak i nekim bivšim ali i aktuelnim ministrima, te da je Stamatović danas pozvan da objasni istražiteljima ko je bio nadležan i na osnovu čega je Vlada 2010. godine firmi Melgonia - Primorka dala garancije od četiri miliona eura, kako bi podigli kredit od skoro 14 ipo miliona eura.

Taj dug odnosno garanciju od četiri miliona eura, umjesto barskog preduzeća "Melgonija Primorka" u aprilu 2015. godine platila je država tačnije građani Crne Gore .Premijer Milo Đukanovic je prije godinu ipo izjavio kako mu nije važno i da ne zna ko stoji iza kompanije Melgonija .

Stamatović danas nije odgovarao na pozive Televizije Vijesti, a iz kabineta glavnog specijalnog tužioca nije bilo zvaničnog obavještenja o razlozima saslušanja generalnog sekretara Ministarstva poslova i evropskih integracija, koji je bio i savjetnik bivšeg premijera Igora Lukšića.

Vlasnik kompanije Melgonia Holdinga Limited sa Kipra, koja je osnivač firme Melgonia-Primorka je Nebojša Bošković.

Njegovo ime odavno je poznato crnogorskoj javnosti ali ne kao vlasnika i direktora firmi već kao osobe koja je učestvovala u milionskoj prevari, prenosi TV Vijesti.

On je, uhapšen u aprilu u policijskoj akciji "Baron", zbog sumnje da je tri godine ranije dogovorio prevaru sa Milošem Čujovićem, uz pomoć koje su uspjeli da sa računa osoba iz Švajcarske i Lihtenštajna ukradu milion i po eura.

Istražitelji su utvrdili da su plan o prevari skovali tokom 2012. godine u ćeliji Istražnog zatvora, u kojoj su bili cimeri.